Hocalı Katliamı'nın 26. yıl dönümü

Hocalı Katliamı'nın 26. yıl dönümü

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te katliam protesto edildi

TİFLİS (AA) - Gürcistan'da yaşayan Azeriler, Ermenilerin 26 Şubat 1992'de yaptığı Hocalı Katliamı'nı protesto etti.

Başkent Tiflis'teki Rustaveli Metro istasyonu önünde toplanan Azeri asıllı Gürcistan vatandaşları, parlamento binasına kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan bayrakları ile "Hocalı'ye Adalet" yazılı pankartlar taşıdı.

Gruptakiler, Türkçe, Gürcüce, İngilizce ve Azerice "Karabağ bizimdir", "Karabağ Azerbaycan'ın toprağıdır", "Hocalı için adalet istiyoruz", "Abhazya ve Güney Osetya Gürcistan'ın topraklarıdır" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Mahabbat İmanov, adalet için yürüdüklerini belirterek, katliam hakkında topluma bilgi vermek ve katliamı dünyaya hatırlatmak istediklerini ifade etti.

Yürüyüşe katılan 7 yaşındaki Meryem Mamedov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Hocalı için buradayız, yürüyüş yaptık. Bu dünyada artık anne, baba ve çocukların, hiç kimsenin ölmemesini istiyorum." dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Türk askeri için her gün dua ettiğini kaydeden Mamedov, "Ben her gün yatmadan önce Mehmetçik için dua ediyorum. Onlar ölmesin istiyorum. Ezan dinmez, bayrak inmez, şehitler ölmez, vatan bölünmez. Afrin'deki Mehmetçikler sizi çok seviyorum." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :