Hoag Ailesi, 3. Şampiyonluğu Bekliyor

Hoag Ailesi, 3. Şampiyonluğu Bekliyor

Erkekler Voleybol 1. Lig'de Arkas Spor ile şampiyonluk yaşayan antrenör Glenn Hoag'un iki voleybolcu oğlundan biri Türkiye'de BAL Spor ChokOliva ile 1. Lig'e çıktı, Fransa'nın Tours takımın forma giyen diğer oğlu da play-off finaline yükseldi- Antrenör Ho

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Erkekler Voleybol 1. Lig'de Arkas Spor'la şampiyonluğa ulaşan antrenör Glenn Hoag, oğullarından Christopher Hoag'un BAL Spor ChokOliva ile 1. Lig'e çıktığını, Fransa'nın Tours takımında forma giyen diğer oğlu Nicolas Hoag'un play-off finalinde mücadele edeceğini belirterek, aileleri için 3. şampiyonluğun gelebileceğini kaydetti.

Hoag, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BAL Spor ChokOliva'da Arkas Spor'un genç oyuncularının olduğunu hatırlatarak, "Christopher, Gökhan Öner ve Vasili gibi tecrübeli isimler genç oyunculara destek verdi. Oğlum atletik bir oyuncu değil ancak tekniği çok iyi ve kafa olarak voleybola çok uygun bir sporcu. Bizim genç oyunculara çok destek verdi. Bu nedenle hem sportif olarak hem de gençlere yardımcı olarak çok başarılı oldu" diye konuştu.

"Ailemiz için de iyi bir yıl oluyor, 3. şampiyonluk gelebilir" diyen Glenn Hoag, "Ben ve Christopher'dan sonra da diğer oğlum Nicolas, Fransa'nın Tours takımıyla Fransa play-off finalinde Paris takımıyla karşılaşacak" ifadelerini kullandı.

 

- Sezon değerlendirmesi

 

Lig şampiyonluğunu da değerlendiren Hoag, sezon içinde sakatlıklardan veya takım içinde yaşanan olumsuzluklardan dolayı iniş çıkışların yaşanabileceğini kaydetti.

Hoag, bu gibi durumlarda olayın çözümüne yönelik strateji belirlediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu süreçte bazen oyuncularla bire bir konuşmak, bazen de bire bir çalışmak gerekiyordu. CEV Kupası'ndan sonra Süper Kupa'ya hazırlandık. Takımda nelerin yanlış gittiğini açıkladık, oyuncuların da buna odaklanması gerekiyordu. Biz de takımı izole ettik, antrenmanları yöneticilere kapattık ve sorunu takım olarak çözmeye başladık."

Amaçlarının iyi voleybol oynamak olduğunu ifade eden Hoag, "Sezon sonuna doğru daha iyi oynamaya başladık. Süper Kupa'da Ziraat Bankası'na karşı oyunumuz potansiyelimizi artırdığımızın işaretiydi. Daha sonra Halkbank'a karşı disiplinsiz oynadık. Play-off'ta her oyuncum ne yapması gerektiğini biliyordu. Uyumu yakaladık ve şampiyonluğa ulaştık" değerlendirmesinde bulundu. 

Hoag, yeni sezon için takım kadrolarını oluşturmaya çalıştıklarını ancak çalışmaların sonuçlanmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı