"Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma" Davası

"Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma" Davası

İzmir Esnaf Sanatkar ve Odaları Birliği Başkanı Mutlu ve eski Altay Spor Kulübü Başkanı Tandoğan'ın da bulunduğu 14 kişi hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve eski Altay Spor Kulübü Başkanı Melih Tunç Tandoğan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir Barosu avukatlarından Ergün Bademci, 6 yıl önce 32 müvekkili adına CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Altay Spor Kulübü eski başkanı Melih Tunç Tandoğan ve İzmir Esnaf Sanatkar ve Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 43 kişi hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bademci, dilekçesinde müvekkillerinin ANMASAN, ESBİR, BESAŞ, ANMASAN MADENCİLİK, TÜTSAB şirketlerinin sermayedarları arasında bulunduğunu ve bu şirketlerin yöneticisi 43 kişi tarafından zarara uğratıldıklarını öne sürdü. Bademci ile Tekel Çalışanları Vakfı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da şikayetçi oldu.

Bademci, şüphelilerin "bağlantılı şirketler üzerinden sistematik olarak gayri yasal ve mevcut olmayan ticari faaliyetler yapılmış gibi gösterdiklerini, para kaynakları yaratıp, bu paraları aralarında paylaştıklarını, paylaşılan paranın gizlenmesi için de yine hayali ticari işlem, anlaşma, alım ve satım faaliyetleri ile şirketlerin içlerinin boşaltıldığını" öne sürdü.

Dilekçede, "şirketlerin iflas durumuna getirilerek batırıldığı ve şüphelilerin o dönemde 200 milyon lirayı aralarında paylaştıkları" iddia edildi.

6 yıldır süren soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Engin, eski Altay Spor Kulübü Başkanı Melih Tunç Tandoğan ve İzmir Esnaf Sanatkar ve Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun da aralarında bulunduğu 14 şüpheli hakkında "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçundan 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları için asliye ceza mahkemesinde dava açtı.

Savcı Engin, CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam hakkındaki dosyayı milletvekilliği devam ettiği için ayırdı. 

Kaynak:Haber Kaynağı