Hisarlar AŞ'ye "En İyi Tedarikçi" ödülü

Hisarlar AŞ'ye "En İyi Tedarikçi" ödülü

Hindistan'ın en büyük traktör firmalarından TAFE, düzenlediği Tedarikçi Günü'nde "Yeni Ürün Devreye Alma" kategorisinde, merkezi Eskişehir'de bulunan Hisarlar AŞ'yi "En İyi Tedarikçi" olarak belirledi

ESKİŞEHİR (AA) - Hindistan'ın en büyük traktör firmalarından TAFE'nin, düzenlediği Tedarikçi Günü'nde, ''Yeni Ürün Devreye Alma'' kategorisinde, merkezi Eskişehir'de bulunan Hisarlar AŞ'yi "En İyi Tedarikçi" olarak belirlediği bildirildi.

Hisarlar AŞ'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da düzenlenen toplantıda şirket yetkililerinden ödülü alan Hisarlar AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zafer Türker, Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli traktör kabinini üreten firma olarak 43 yıldır faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

Eskişehir ve Kütahya'da kurulu 3 fabrika ile ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirten Türker, şunları aktardı:

"Türkiye'nin ilk ve tek 4x4 offroad arazi kamyonu üreticisiyiz. Üretimimizin yüzde 40'ını Almanya, Fransa, Çin, Brezilya gibi ülkelere ihraç ediyoruz. 30'dan fazla dünya devi firma ile çalışıyoruz. Tarım sektöründe 'Turquality Marka Desteği'ni alan ilk firmayız. Tarım sektörünün ilk, ülkemizin de 122'nci Ar-Ge merkezini kurduk. 2014 yılı rakamları ile Türkiye'de Ar-Ge'ye en çok yatırım yapanlar arasında 73'üncü, en çok patent başvurusu yapanlar arasında ise 16'ncı sıradayız. TÜBİTAK'ın açtığı Elektrikli Araç Projesi'nde ilk 7 firma içinde yer alıyoruz. 12'si yabancı 20'ye yakın üniversite ile nitelikli 12 milyon dolara yaklaşmış Avrupa Birliği projeleri, TÜBİTAK ve 7 üniversitemiz ile Ar-Ge projelerine 900 kişilik dev kadrosuyla devam etmekte olan Hisarlar, ülke ekonomimizin olmazsa olmazlarından tarım sektörümüze katkılarından dolayı ne kadar övünse azdır."

Zafer Türker, ülkenin geçtiği zor günlerden dolayı firmanın da etkilendiğini aktararak, "Bugünleri TAFE gibi müşterilerimizin desteği ile atlatacağız. Çıkardığı iç ve dış şoklar ile yükselen Türkiye ekonomisini sarsmayı kendisine misyon edinen faiz lobisinin payımıza düşen finansal hamlelerine rağmen, ihracat girdilerini eksiltmemek ve daha da önemlisi 'Potansiyelini keşfet Türkiye' algı ve itibarı için var gücümüzle yılmaksızın çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :