Hırsızlık şüphelisini ablası teşhis etti

Hırsızlık şüphelisini ablası teşhis etti

Bayrampaşa'da birçok evden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı- Zanlılardan birini, avukat olan ablası, güvenlik kameralarından teşhis etti

İSTANBUL (AA) - Bayrampaşa'da birçok evden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, mart ayında Bayrampaşa ve Esenler'de evden hırsızlık olaylarının artması üzerine bölgede çalışma başlattı.

Ekipler, hırsızlığın yapıldığı evlerin çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntüleri inceleyen polis, şüphelilerden birinin, Bulut A. olduğunu belirledi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Bulut A'nın polis ekiplerine sahte kimlik ibraz ettiği, hırsızlık suçundan hakkında 3,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile 9 arama kararı bulunduğu ve aynı suçtan yattığı cezaevinden de firar ettiği öğrenildi.

Şüpheli emniyetteki ifadesinde, kendisine izletilen hırsızlık anına ilişkin görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını savundu.

Polis, şüphelinin avukat olan ablasını teşhis için emniyete çağırdı. Şüphelinin ablası, güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan kişinin kardeşi Bulut A. olduğunu teşhis etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Bulut A. tutuklandı.

Öte yandan, hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen diğer şüpheli Osman K'nın ise 20 Mart'ta Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı, sevk edildiği mahkemece tutuklandığı öğrenildi. Polis, olaya karışan üçüncü şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Güvenlik kamerası görüntülerinde ise 3 şüphelinin hırsızlık amacıyla 14 Mart'ta Erol K'nin evine girmeleri, evdeki çelik kasayı açmak için bir arkadaşlarını çağırmaları, bir süre sonra da evden ayrılmaları görülüyor. Şüphelilerin çelik kasada bulunan 30 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çaldıkları öne sürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :