Hint Okyanusu üzerinde kaybolan Malezya uçağı

Hint Okyanusu üzerinde kaybolan Malezya uçağı

Malezya Sivil Havacılık Dairesi, kaybolan uçağın durumunu "kaza" olarak ilan etti

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya Sivil Havacılık Dairesi, geçen yıl mart ayında Hint Okyanusu üzerinde kaybolan Malezya uçağıyla ilgili durumu "kaza" olarak nitelendirdi. 

Malezya Sivil Havacılık Dairesi Genel Müdürü Azharuddin Abdülrahman, 8 Mart 2014 tarihinde kaybolan ve Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğü sanılan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçakla ilgili durumu "kaza" olarak ilan etti ve uçaktaki 239 kişinin ölmüş olduğunun varsayıldığını açıkladı. "Kaza" ilanı, tazminat taleplerinin önündeki yasal engeli kaldırmış oldu. 

Abdülrahman, Malezya televizyonunda yayınlanan mesajında, Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken kaybolan uçağı arama çalışmalarının "öncelikleri olmayı sürdürdüğünü" belirterek, ülkesinin yanı sıra Çin ve Avustralya'nın arama çalışmalarında masraftan kaçınmadığını sözlerine ekledi. 

Azharuddin Abdülrahman, "327 gün sonra ve eldeki tüm veriler ile daha önce sözü edilen koşullar esas alındığında, tanımlanan bölgede hayatta kalmasının ihtimal dışı" olduğunu ifade ederek, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. 

Boeing 777 tipi uçak ile Kuala Lumpur'dan havalandıktan bir saat sonra irtibat kesilmişti. Önce Güney Çin Denizi'nde aranan uçağın izine rastlanmamıştı. Dört ay kesintiye uğrayan arama çalışmaları daha gelişmiş deniz radarıyla ekim ayında Hint Okyanusu'nda başlatılmıştı. Uydu verilerinden yola çıkan yetkililer, uçağın orjinal rotasından çıktığına ve Hint Okyanusu'nun güney ucunda düştüğüne inanıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı