Hindu öğretmen öğrencileri kullanarak Müslüman öğrenciye böyle şiddet uyguladı

Hindistan’da özel bir okulda Hindu bir öğretmen, Müslüman öğrencisini sınıf arkadaşlarını kullanarak şiddet uyguladı. “Sert vurun, beline de vurun” diyen sözde öğretmene tepki yağarken Müslüman öğrencinin tokat atılırkenki görüntüsü yürekleri yaktı

Hindistan’da Müslümanlara yönelik ayrımcılık devam ediyor. Uttar Pradesh eyaletinde özel bir okulda Hindu öğretmen, Müslüman bir öğrenciye öğrencileri kullanarak şiddet uyguladı.

Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletindeki özel bir okulda Hindu bir öğretmen, iddiaya göre çarpım tablosunu yanlış ezberleyen Müslüman öğrencisini sınıf arkadaşlarını kullanarak şiddet uyguladı. Öğretmen, öğrencilerinden sırasıyla Müslüman çocuğa tokat atılmasını istedi. Öğretmenin "Tüm Müslüman öğrencilerin (okuldan) gitmesi gerektiğini söylüyorum" dediği ve videoyu çeken şahsın ise, "Haklısın. Bu, eğitimi mahvediyor" ifadeleriyle karşılık verdiği görüldü.

“SERT VURUN, BELİNE DE VURUN”
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Müslüman çocuğun ayakta durduğu, öğretmenin ise öğrencileri sırayla çağırdığı görüldü. Öğretmenin öğrencilere, “Neden çok hafif vuruyorsunuz? Ona sert vurun. Beline de vurun, yüzü kızarsın” dediği duyuldu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Akranları tarafından şiddete uğrayan ve gözyaşlarını tutamayan küçük çocuğun okuldan alındığı ve ailesinin şikâyette bulunmadığı aktarıldı. Öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

HİNDİSTAN’DA MÜSLÜMANLARA YÖNELİK AYRIMCILIK
Ülke gündemine düşen olay eleştiri oklarının hedefi oldu. Hindistan muhalefet lideri Rahul Gandhi, hükümeti dini hoşgörüsü olmamakla suçladı. Gandhi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olay hakkında, “Masum çocukların zihinlerine ayrımcılık zehri ekmektir. Okul gibi kutsal bir mekanı nefret pazarına çevirmektir” dedi.

İnsan hakları grupları ise, Başbakan Narendra Modi'nin 2014'te göreve başlamasından bu yana Hindistan'ın büyük Müslüman azınlığa yönelik nefret suçları işlediğini ve şiddetin arttığını ifade ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.