Hindistan'daki silahlı saldırılar

Hindistan'daki silahlı saldırılar

Pakistan Dışişleri Bakanlığı:

İSLAMABAD (AA) - Pakistan, Hindistan İçişleri Bakanı Rajnath Singh'in, Gurdaspur saldırısını gerçekleştiren militanların Pakistan üzerinden ülkeye girdiği yönündeki iddialarını reddetti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Singh'in, Hindistan parlamentosunda yaptığı konuşmadaki iddialarının asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pakistan, Hindistan İçişleri Bakanı Rajnath Singh'in iddialarını kesinlikle reddetmektedir. Saldırganların Pakistan üzerinden Hindistan'a girdiği yönündeki asılsız iddiaları üzüntü ile karşılamaktayız.  İçişleri Bakanı'nın bu provokatif açıklamalarının bölge barışını ve güvenliğini tehdit ettiğine inanıyoruz. Hindistan'ın her terörist eylemde Pakistan'ı suçlama eğilimini endişe ile karşılıyoruz.  Gurdaspur saldırısının hemen akabinde Pakistan hükümeti hemen reaksiyon göstermiş ve saldırıyı şiddetle kınamıştır. Terörizm Pakistan ve Hindistan'ın ortak düşmanıdır. Suçlama oyunu ve işaret gösterme ilişkilerin gelişmesine yardımcı olmamaktadır.  Hindistan hükümetine çağrımız, asılsız iddialarda bulunmaktan kaçınılması ve Pakistan ile iş birliği içerisinde Güney Asya'da barışın ve dostluğun egemen olması için çabalamasıdır. Eğer yine de Hindistan hükümetinin elinde iddialarına dair bir delil varsa Pakistan hükümeti ile paylaşabilirler."

Geçtiğimiz günlerde saldırganların, Hindistan'ın kuzeybatısındaki Pencap Eyaleti'nin Gurdaspur kentinde otobüs durağı ile sınır karakoluna ateş açması sonucu 9 kişi yaşamını yitirmişti. 

 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı