Hindistan büyükelçisinden TBMM'ye ziyaret

Hindistan büyükelçisinden TBMM'ye ziyaret

TBMM (AA) - Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, TBMM Türkiye-Hindistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Antalya Milletvekili Gökçen...

TBMM (AA) - Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, TBMM Türkiye-Hindistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'i ziyaret etti.

Enç, TBMM'de gerçekleşen ziyarette, daha önce Hindistan'ı ziyaret ettiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda temaslarda bulunduğunu söyledi.

Ülkeler arasındaki iş birliğin artması amacıyla da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ileriki günlerde Hindistan'a gideceğini aktaran Enç, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra diyaloglarımız kesildi. Biz, bu noktada ülke olarak ilişkilerimizin güçlenmesini istiyoruz. Türk Hava Yollarının Hindistan'a uçuşları konusunda da desteklerinizi bekliyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz'un demokrasiye yönelik yapılan bir saldırı olduğunun altını çizen Enç, "Ülke olarak hiç kimsenin toprağında gözümüz yok, hiç bir ülkenin de gözü bizim topraklarımızda olmasın. Refah içinde yaşamak ve masumların ölmemesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Enç, Hint dizilerinin Antalya'da çekilmesi konusunda da bir çalışmanın söz konusu olduğunu ifade etti.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth da 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Kendilerinin de özgürlük mücadelesinde Mustafa Kemal Atatürk'ten büyük bir ilham aldıklarının altını çizen Kulshreshth, Türk halkını da darbe girişiminin yaşandığı gece sergiledikleri mücadeleden dolayı takdir ettiklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :