Himmetler FETÖ’ye bağışlanmış!

Himmetler FETÖ’ye bağışlanmış!

Konya’da FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen sanıklarla ilgili yapılan mali incelemelerde FETÖ ve bağlantılı kuruluşlara yüklü miktarlarda bağışlar yapıldığı tespit edildi

 

Konya’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün, Konya’da,  “Allah Rızası” diyerek himmet, burs, bağış adı altında gerektiğinde topladığı paraları, başta Amerika olmak üzere yurt dışındaki FETÖ ve FETÖ bağlantılı kurumlara bağış yoluyla aktardığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın Konya’da örgütle kilit rol oynayan isimlerin hesap hareketleriyle ilgili  çarpıcı tespitlere ulaştığı öğrenildi.

13 isimle ilgili inceleme yapan MASAK, bu isimlerin yaklaşık 3,5 milyon TL artı 8 milyon dolarlık bağışta bulunduğunu tespit etti.

FETÖ soruşturmaları kapsamında aranan Mehmet Yaşar Gül’ün, Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı’na (GESAV) 1 milyon 38 bin TL’lik bağışta bulunduğu tespit edildi. Gül’le ilgili en dikkat çeken bağış ise Hindistan’daki FETÖ bağlantılı ‘Bashkent (India) Edu’a’ya yaptığı 7 milyon 688 bin dolarlık bağış oldu.

KAYITDIŞILIK TESPİTİ

FETÖ soruşturmaları kapsamında aranan Ali Akın’ın GESAV’a 385 bin TL’lik yine ABD’deki Long Island Amity, Putnam Science Academy gibi FETÖ bağlantılı ve FETÖ’nün destek verdiği kuruluşlara 130 bin dolar bağış yaptığı ortaya çıktı. FETÖ soruşturmaları kapsamında aranan Soner Cesur’un da Mevlana Üniversitesi’ne 157 bin GESAV’a da 470 bin TL bağışta bulunduğu tespit edildi. Yine FETÖ’den aranan Memduh Oğuz’un Milkyway Education Center/Pioneer Science Academy isimli kuruluşa 310 bin dolar bağışta yaptığı ortaya çıktı. FETÖ’den aranan bir başka isim Eşref Çiftçi’nin GESAV için yaklaşık 150 bin TL, Rain Drop Foundation için de 20 bin dolar bağış taptığı belirlendi. FETÖ’den aranan İbrahim Özkara ve İbrahim Karadayı’nın da farklı miktarlarda bağışlar yaptığı tespit edildi. Yine Ali E.’nin GESAV’a 230 bin TL, Kamber S.’nin 55 bin, Naim Ç.’nin GESAV’a 234 bin, Mevlana Üniversitesi’ne 40 bin, Hilmi A.’nın GESAV’a 312 bin, Mevlana Üniversitesi’ne 50 bin TL bağışta bulunduğu belirlendi.

Raporlarda söz konusu isimlerin FETÖ adına Allah rızası için ilgili kaynağı belli olmayan yüksek şekilde gelir artışı,  kayıtdışılık, gelir beyanlarına göre yapılması mümkün olmayacak miktarda bağış yapılması ilgili tespitlere yer verildi.

Konya yürütülen soruşturmalarında FETÖ’nün 2 bin 700 kişilik bağışçı listesi ortaya çıkarılmıştı.

M. Mustafa Özdemir-Memleket