Hidayet Karaca ifade vermeyi reddetti!

Hidayet Karaca ifade vermeyi reddetti!

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca sorgu hakimine ifade vermeyi reddetti.

"14 Aralık Operasyonu" kapsamında şüphelilerin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 1. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgu işlemleri devam ediyor. Sorgu salonuna ifade vermek için 5'inci kişi olarak Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca girdi.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak", "cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "iftira " suçlarından tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilen Karaca, mahkemenin tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirdiğini iddia ederek sorgu hakimine ifade vermeyi reddetti. Diğer şüphelilerin ifade alma işlemi ise devam ediyor.

HİDAYET KARACA VE EKREM DUMANLI MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında Cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklanmaları, 4 şüpheli ise adli kontrol tedbiri istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in de bulunduğu 16 şüphelinin ifadesi, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca alındı.Savcılık, Dumanlı, Karaca ve Ergüder'in de bulunduğu 12 kişiyi tutuklanmaları, 4 şüpheliyi ise adli kontrol tedbiri istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adet Sarayı'na sabah saatlerinde getirilen 16 şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğinin bulunduğu 6. kata çıkarıldı. Şüphelilerin, sorguları nöbetçi hakimlikçe yapılacak.

TUTUKLAMA İSTEMİNİN GEREKÇESİ

14 Aralık 'paralel yapı' soruşması kapsamında gözaltına alınan ardından ifadesi tamamlanan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi!

SABAH ÇAĞLAYAN'A GETİRİLDİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan 18 şüphelinin ifade verme işlemleri sabahın erken saatlerinde tamamlandı. İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında gözaltında bulunanlardan, aralarında Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da olduğu şüpheliler tutuklanma talebiyle emniyetten adliyeye sevk edildi.

Dumanlı ile 2 şüpheli, emniyetten Çevik Kuvvete ait bir minibüsle önce Eyüp Devlet Hastanesi'ne getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Dumanlı, hastane girişinde, "Yezidlere teslim olmak yok, demokrasiden ve özgürlüklerden vazgeçmek yok. Allah'a emanet olun, vatan, ülke sağolsun" dedi.

Hastanede yaklaşık 15 dakika kalan şüpheliler, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

2 İSİM DAHA SERBEST BIRAKILDI

Şüphelilerden eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı'nın da arasında bulunduğu 16 şüphelinin tamamı sabah adliyeye sevk ediliyor.

12 KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakılmıştı.