"Hiçbir Türk soykırım yapmaz"

"Hiçbir Türk soykırım yapmaz"

Azerbaycan Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti Başkanı Halilova:- "Hocalı'daki soykırım karşısında bütün dünya susmuştur. Dünyanın gözü önünde Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si işgal edildi. Utanmadan 'Türkler soykırım yaptı' diyorlar. Hiçbir Türk soyk

BURDUR (AA) - Azerbaycan Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti Başkanı Hanım Halilova, "Hocalı'daki soykırım karşısında bütün dünya susmuştur. Dünyanın gözü önünde Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si işgal edildi. Utanmadan 'Türkler soykırım yaptı' diyorlar. Hiçbir Türk soykırım yapmaz." dedi.

Halilova, konferans vermek üzere geldiği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sözde Ermeni soykırımının bütün dünyanın gündeminde olduğunu söyledi.

Azerbaycan Hocalı'da 20. yüzyılın sonunda dünyanın gözü önünde soykırım gerçekleştirildiğini belirten Halilova, "Hocalı'daki soykırım karşısında bütün dünya susmuştur. Dünyanın gözü önünde Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si işgal edildi. Utanmadan 'Türkler soykırım yaptı' diyorlar. Hiçbir Türk soykırım yapmaz. Bugüne kadar hangi Türk soykırım yaptı? Bütün baskılar Türkiye'nin üzerinde." diye konuştu.

Türkiye'nin jeopolitik ve stratejik açıdan Türk ve İslam dünyasında tek lider devlet olduğunu vurgulayan Halilova, bu nedenle tüm baskıların Türkiye'nin üzerinde olacağını dile getirdi.

- "Darbe girişiminde birlik ve beraberlik gösterildi"

Türkiye'de ilk olarak sol-sağ, Alevi-Sünni kavgası çıkarıldığını anlatan Halilova, "Alevi de Müslümandır aynı Sünni gibi. Bunu parçala-yönet sistemi için yapıyorlar. Esas amaçları Türkiye'yi yok etmek. ASALA bitti hemen PKK kuruldu. PKK'yı da Ermeniler kurdu. Hiçbir Kürt PKK'yı kurmaz. Kürtler de bizim kardeşimiz. PKK bitse başka bir şey bulurlar." ifadelerini kullandı.

Halilova, 15 Temmuz darbe girişiminin kendisini çok üzdüğünü de belirterek, şunları kaydetti:

"Allah Türkiye'mizi korusun ve koruyacaktır. Darbe girişiminde insanlar birlik ve beraberlik gösterdi. Sağı da solu da hepsi bir yerde durdu. Böyle olmasında fayda var. Çünkü Kerkük, Musul, Bayırbucak Türkmenleri, Doğu Türkistan, Karabağ, nerede bir Türk varsa onun bir umudu var, o da Türkiye. Bunun için Türkiye'miz güçlü olmalıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :