"Hiçbir stratejik çıkar bir bebeğin hayatından daha değerli olamaz"

"Hiçbir stratejik çıkar bir bebeğin hayatından daha değerli olamaz"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı: - "Düşünüyorum da hiçbir stratejik çıkar, bir yaşını doldurmamış bir bebeğin hayatından daha değerli olamaz. Kıbrıs Türk halkının, Filistin halkına olan dayanışma ve her zamanki desteğini tekrarlamak için ve bu zirvede y

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamına ilişkin "Düşünüyorum da hiçbir stratejik çıkar, bir yaşını doldurmamış bir bebeğin hayatından daha değerli olamaz. Kıbrıs Türk halkının, Filistin halkına olan dayanışma ve her zamanki desteğini tekrarlamak için ve bu zirvede yer alacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, devlet başkanları düzeyinde bu akşam yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak amacıyla İstanbul'a gitti.

Akıncı, İstanbul'a hareketinden önce, Ercan Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasını eleştirerek, "İİT'nin bütün üyeleri dünyanın da çok önemli sayıda ülkesi, ABD'nin bu yanlış karardan dönmesini istemişti. Ne yazık ki bu karardan dönülmedi." diye konuştu.

ABD'nin 14 Mayıs günü bu kararı uygulamaya koyduğunu, silahsız bir şekilde protesto eylemende bulunan Filistinlilere, İsrail askerlerin aştığı ateş sonucu 60'dan fazla insanın hayatını kaybettiğini belirten Akıncı, katliamda henüz 1 yaşında bile olmayan Leyla bebeğin de can verdiğini hatırlattı.

Akıncı, "Düşünüyorum da hiçbir stratejik çıkar, bir yaşını doldurmamış bir bebeğin hayatından daha değerli olamaz. Kıbrıs Türk halkının, Filistin halkına olan dayanışma ve her zamanki desteğini tekrarlamak için ve bu zirvede yer alacağız." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın da sabah saatlerinde toplantıya gittiğini, Dışişleri Bakanlarının zirveye hazırlık anlamında bir taslak üzerinde çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, Dışişleri Bakanlarının hazırlayacağı metnin Devlet Başkanlarının katılacağı akşam toplantısında ele alınacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Biz, gözlemci üye olarak bulunduğumuz bu teşkilatta, Filistin halkına her zaman destek olduk, bugün de bu desteği bir kez daha iletmek, Kıbrıs Türk halkının dayanışmasını duyurmak üzere gidiyoruz." dedi.

- 19 Mayıs'ı kutladı

Gençlerin, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı da kutlayan Cumhurbaşkanı Akıncı, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe armağanı olan bu güzel gün Kıbrıs Türk gençliğine kutlu olsun." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :