HGS milli parklarda da geçerli olacak

HGS milli parklarda da geçerli olacak

PTT AŞ ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında milli parklara giriş ücretlerinin HGS üzerinden toplanmasına ilişkin protokol imzalandı

ANKARA (AA) - PTT AŞ ile Doğa Koruma ve Mi̇lli̇ Parklar Genel Müdürlüğü arasında mi̇lli̇ parklara gi̇ri̇ş ücretleri̇ni̇n Hızlı Geçi̇ş Si̇temi̇ (HGS) üzeri̇nden toplanmasına i̇li̇şki̇n protokol imzalandı.

Protokole, PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ile Doğa Koruma ve Mi̇lli̇ Parklar Genel Müdürü Nuretti̇n Taş imza attı. Bozgeyik, PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, PTT AŞ ile Doğa Koruma ve Mi̇lli̇ Parklar Genel Müdürlüğü arasında önemli bir iş birliği protokolünün imzalandığını belirterek, "Bundan böyle ülkemizdeki modern geçiş sistemini, milli parklara nakletmiş oluyoruz. Teknoloji transferi yapmış oluyoruz. Artık Boğaz köprüleri ve otoyollarda kullanılan geçiş sistemini burada da kullanacağız" diye konuştu.

Söz konusu protokolün, kurumlar arasındaki teknoloji transferininin yanı sıra kurumların hizmetini vatandaşlara uygun, hızlı ve modern şekilde sunum kalitesini yükselten bir işbirliğini sağladığını dile getiren Bozgeyik, protokolün imza aşamasına gelmesini sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

- "Ziyaretçi sayısı 2019'a kadar 15 milyona çıkacak"

Nuretti̇n Taş ise Doğa Koruma ve Mi̇lli̇ Parklar Genel Müdürlüğün faaliyet alanı kapsamındaki korunan alanlara ziyaretçi giriş yoğunluğunu azaltmak, geçişleri kolaylaştırmak amacıyla bu uygulamayı başlatacaklarını belirtti.

Ülke genelindeki toplam 40 milli park ile 209 tabiat parkına, yıllık ortalama 12 milyon 500 bin ziyaretti giriş yaptığını ifade eden Taş, 2019 sonuna kadar milli park ve tabiat parkı ziyaretçi sayısını 15 milyona çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Taş, uygulamanın ilk etapta ziyaretçi yoğunluğunun en fazla olduğu aralarında Uludağ, Yedigöller, Abant, Dilek Yarımadası'nın da bulunduğu milli park ve tabiat parkı olmak üzere 23 alanda hayata geçirileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :