Heykeltraş Öztürk'ten yeni sergi

Heykeltraş Öztürk'ten yeni sergi

Sanatçı Abdülkadir Öztürk'ün resim ve heykellerden oluşan 94 eserinin yer aldığı sergi, Neva Art Gallery'de açıldı

İSTANBUL (AA) - Heykeltraş Abdülkadir Öztürk'ün heykel ve resimlerinin yer aldığı yeni sergisi, Neva Art Gallery'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Beşiktaş'ta açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Öztürk, eserlerinde antik çağın değerleri ile çağdaş sanatı birleştirdiğini belirterek, soyut bir formla insanın evrelerini anlattığını dile getirdi.

Öztürk, resim ve heykellerden oluşan toplam 94 eserin sergide yer aldığını ifade ederek, "Çağdaş sanat, insanlara öz güven sağlar. Ben, antik kültürlerin değerlerinin bende bıraktıkları etkileri, günümüzün karmaşasında, içimizde gizlenmiş birçok düşüncenin izlerini heykel ve resimlerime aktarıyorum. Eserlerimi, estetik değerler içinde tamamlıyor, formlaştırıyor ve görselleştiriyorum." dedi.

Heykellerinde görsel ve estetik değerlerden taviz vermediğini kaydeden Öztürk, heykel sanatının zorlukları hakkında şunları kaydetti:

"Türkiye'de sahiden kolay değil. Çok zorluğu var. Mücadele gerektiriyor. Yorgunluğu, maddi güçlüğü var. Şehir içinde yaşayamama, atölye tutma, sergileme zorunluluğu var. Hamallığı bile var. Bir sergiye geldiğinizde heykelinizi her insana veremezsiniz. Kendiniz taşıyorsunuz. Ağır olduğu için de hamallığını da siz yapmak zorundasınız. Tüm bu zorluklarına rağmen de direnmek gerek. Seveceksin ve bağlılığın olacak. Yoksa bu işi yapamazsın. Bunun sonunda da ortaya çıkan eserlerimi insanlarla paylaşmak istiyorum."

Abdülkadir Öztürk, periyodik olarak her üç ayda bir aynı galeride farklı seride hazırladığı eserlerini sergileyeceğini sözlerine ekledi.

Sergi, 31 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :