HEYBED Sempozyumu

HEYBED Sempozyumu

Hasta, Yaşlı ve Engelli Bireyler Bakım ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Çelik: - "Sempozyumla, sağlık bakımı ve eğitimi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz"

ANKARA (AA) - Başkentte "Hasta, Yaşlı ve Engelli Bireyler Bakım ve Eğitim Derneği (HEYBED) Sempozyumu" düzenlendi.

HEYBED Genel Başkanı Gülay Çelik, Avrupa Elele Konfederasyonu ile Ortez ve Protezciler Derneği iş birliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenledikleri sempozyuma ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık eğitiminin önemini vurguladı.

Sempozyumla, sağlık bakımı ve eğitimi konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Çelik, sempozyumun içeriği hakkında bilgi verdi.

Avrupa Elele Konfederasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade ise merkezi Almanya'da bulunan kurumlarının, hasta, yaşlı ve engellilerle ilgili başarılı çalışmalarının örneklerini Türkiye'de de gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Hocazade, "Engellileri topluma kazandırmak, onlar için hayatı kolaylaştırmak adına her şey eğitimden geçiyor" dedi.

İki oturumdan oluşan sempozyumda, "Bir başkasının yardımına ve bakımına ihtiyaç duyan bireylerin bakımında profesyonel yaklaşımlar nasıl olmalıdır", "Bakım elemanı yetiştirilmesi ve yenilikçi eğitim modelleri nelerdir" sorularına ilişkin görüşler paylaşıldı.

AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Ayşe Türkmenoğlu'nun da katıldığı sempozyumun sonunda, ihtiyaç sahibi engellilere, akülü ve normal tekerlekli sandalye hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :