"Herkese dokunan büyük bir paket"

"Herkese dokunan büyük bir paket"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "(Borç yapılandırması ve sosyal reform paketi) Emeklilere, yaşlılara, dullara, esnafa, çiftçilere, öğrencilere kadar herkese dokunan büyük bir paket"

ISPARTA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, borç yapılandırması ve sosyal reform paketine ilişkin, " Emeklilere, yaşlılara, dullara, esnafa, çiftçilere, öğrencilere kadar herkese dokunan büyük bir paket." dedi.

Eroğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ı ziyaretinin ardından düzenlediği toplantıda, Isparta'ya 9 bal ormanı kurduklarını söyledi. Bal ormanlarını çok önemsediklerini vurgulayan Eroğlu, bu ormanlar sayesinde dünyada üretimde ikinci sıraya yükseldiklerini dile getirdi.

Isparta'yı turizmde de geliştirmek istediklerini aktaran Eroğlu, amaçlarının Antalya'ya gelen turistin yüzde 20'sini Isparta'yı da ziyaret etmesini sağlamak olduğunu, bunun için master ve eylem planları hazırladıklarını vurguladı.

Hükümetin vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları önce ikramiye ödemesi, yaşlılık aylığının artırılması gibi düzenlemeleri içeren bir paket hazırladığını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Paket, plan ve bütçe komisyonundan geçerek genel kurula intikal etti. Emeklilere, yaşlılara, dullara, esnafa, çiftçilere, öğrencilere kadar herkese dokunan büyük bir paket. Emeklilere dini bayramlar öncesi seyyanen biner lira para verilecek. Yaşlıların aylıkları iki katından fazla arttı. Terörle irtibatlılar hariç öğrenciler de üniversitelerine dönecek. Hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum."

- "Ekonomide destan yazdık"

Eroğlu, toplantının ardından Valilik önünde gerçekleştirilen DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini belirtti. Milletin hükümete her türlü desteği verdiğini dile getiren Eroğlu, bu destek sayesinde Türkiye'yi 3,5 kat büyüttüklerini anlattı.

Ekonomide destan yazdıklarına işaret eden Eroğlu, bu durumun önüne geçmek, Türkiye'yi yok etmek için plan üzerine planlar yapıldığını söyledi.

FETÖ ile Türkiye'yi içeriden elde etmek, Suriye'ye benzetmek istediklerini vurgulayan Eroğlu, milletin 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlığın dünya tarihine bir destan olarak yazıldığının altını çizdi.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ele geçirmek için FETÖ'cülerin yola çıktığını ifade eden Eroğlu, "O gece Cumhurbaşkanımıza otel sahibi botla Yunanistan adalarına gitmesini teklif ediyor. Cumhurbaşkanımız ise 'Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Milletime gidiyorum. Ölürsek şehit olurum.' diye yanıt veriyor. Onun cesaretiyle bu darbe püskürtüldü. Darbe girişiminden sonra Fırat Kalkanı Harekatı'nı, Afrin Harekatı'nı yapamayacağımızı sandılar. Bu harekatlar ile oyunları bozduk." şeklinde konuştu.

Eroğlu, 24 Haziran'da herkesin sandık başına gitmesi gerektiğine dikkati çekti.

Törende konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yoğun bir mesainin ardından dün akşam emeklilere ikramiye, esnaf ve çiftçilere destek gibi konuları içeren paketin komisyondan geçtiğini anımsattı.

Paketin toplumun bütün kesimlerine dokunduğunu kaydeden Bilgiç, "Devlete olan vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması ve faizlerin silinmesine ilişkin önemli bir düzenleme yaptık. Bütün idari para cezaları da tamamen ortadan kaldırıldı. Bütün emeklilere biner liralık destek de paket içerisinde onaylandı. Emeklilere hayırlı, uğurlu olsun. Bu paketle 65 yaş üstü aylığını aylık 265 liradan 500 liraya çıkardık." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :