"Her şey bir illüzyondur"

"Her şey bir illüzyondur"

Seydişehir Müsiad Şubesinin organize ettiği ve Gazeteci Mehmet Akif Ersoy' un konuşmacı olarak katıldığı Arap Baharının Kamera arkası konulu konferans Müsiad Seydişehir toplantı salonunda gerçekleşti.

Konferansa Müsiad Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, bazı Yönetım kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan,  Müsiad Seydişehir temsilcisi Yasin Camcı, Seydişehir Müsiad  üyesi çok sayıda  iş adamı , Sivil toplum Kuruluşlarının başkanları,   Banka Müdürleri, Milletvekili aday adayları katıldı.

 Program  Müsiadın tanıtıldığı  sinevizyon   gösterisi  ile   başladı  daha  sonra   Müsiad Seydişehir Temsilcisi Yasin Camcı  selamlama  konuşması   yaptı.

Camcı konuşmasında; Zira bizler iş adamıyız, hedeflerimiz var, çalışmalarımız var, istikrarı görmeliyiz yani önümüzü görmeliyiz, bu sebeple   Ortadoğu  ülkelerine   mal satacağımız, mal alacağımız  ülkeleri   iyi  tanımalıyız .  Bu  konferansın faydalı olacağını düşünüyorum. Dedi. Daha sonra kürsüye gelen TRT Dış haberler Koordinatörü  ve   Muhabiri Gazeteci Mehmet Akif Ersoy konuşmasında;

TELEVİZYONDA GÖRDÜĞÜNÜZ HER ŞEY BİR İLLÜZYONDUR

Arap Baharı sürecinde Libya, Mısır, Suriye ve Bahreyn gibi ülkelerde meydana gelen halk hareketlerine değinen Ersoy, bu olaylara Körfez ülkeleri, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin pragmatist yaklaştığını ifade etti. Ersoy, “Örneğin Libya’da Kaddafi’nin devrilmesi için halka her türlü desteği veren Körfez ülkeleri, Bahreyn söz konusu olduğunda rejimden yana bir tutum sergilemişlerdir”  Medya her ne kadar 4. kuvvet gibi görünse de bazen daha da ön plana çıkabiliyor.

Bölge’de hiçbir gücün İslamla yada şeriatla bir sorunu yok, ABD’nin amacı  bölgede siyasal islamla sorunu var. Şeriatla sorun olsaydı Suudi Arabistan ile sorunu olurdu.

Televizyonda gördüğünüz her şey bir illüzyondur. Gazeteler Televizyonlar, dünyanın her hangi bir ülkesinde neyi nasıl aktarmak istiyorlarsa öyle aktarıyorlar.

Günümüzde İslam dünyasının ve Müslümanların en temel sorunlarının vahdet veya ittihad olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.