"Her şey Arnavutluk tarafından başlatıldı"

"Her şey Arnavutluk tarafından başlatıldı"

Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Tomislav Karaciç:

BEOGRAD (AA) - Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Tomislav Karaciç, Arnavutluk-Sırbistan maçında yaşanan olaylara ilişkin, "UEFA Başkanı Michel Platini ile görüştük. Bize, UEFA Disiplin Komitesi'nin olaylı maça ilişkin adil kararını perşembe günü açıklayacağını söyledi" dedi.

Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Tomislav Karaciç, AA'ya yaptığı açıklamada, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Sırbistan ile Arnavutluk arasında geçen hafta oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen karşılaşmaya ilişkin tüm delilleri topladıklarını söyledi.

Maça ilişkin tüm belgeleri UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan merkezine teslim ettiklerini anlatan Karaciç, "Maç, karşılaşmanın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan 'Büyük Arnavutluk haritası'nın yer aldığı bayrağın bırakılması üzerine kesildi. Eğer bu yapılmamış olsaydı, maç en iyi şekilde devam ederdi. Her şey Arnavutluk tarafından başlatıldı. Arnavutluk Futbol Federasyonu'nun bize yönelik tüm suçlamarını reddediyorum. UEFA Başkanı Platini ile görüştük. Bize, UEFA Disiplin Komitesi'nin olaylı maça ilişkin adil kararını perşembe günü açıklayacağını söyledi'' diye konuştu.

Karaciç, "Her şeyin Arnavutluk tarafından başlatıldığı" iddiasına ilişkin de maç görüntülerinde, Arnavut oyuncu Taulant Xhaka'nın "Büyük Arnavutluk" bayrağını almaya gönderildiğinin tespit edildiğini savundu.

Karaciç, "Xhaka, ardından, maça devam edilmesi için bayrağı indirmeye çalışan oyuncumuz Stefan Mitroviç'e yöneldi. Akabinde de, maçın tatil etmesine sebep olan kaos meydana geldi" ifadesini kullandı.

UEFA, Sırbistan Futbol Federasyonu'nun aleyhine, taraftar ayaklanması, taraftarların sahaya girmesi ve tribünlerden fişek ile benzeri objeler atmalarından dolayı disiplin soruşturması başlattı. Diğer taraftan UEFA, Arnavutluk Futbol Federasyonu'nu ise "maçta yasak pankart kullanmak" ve oyuncuların maça devam etmeyi reddetmesinden dolayı suçluyor.

 

- Olay

 

Sırbistan ile Arnavutluk arasında 14 Ekim tarihinde oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan ''Büyük Arnavutluk haritası"nın yer aldığı bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı.

İki takım futbolcuları arasındaki gerilimin ardından bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine maçın hakemi Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı