"Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz" projesi

"Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz" projesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un, ülke turizmine katkı sağlamak ve farklı yardımlaşma derneklerine destek olmak amacıyla başlattığı "Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz" projesi kapsamında sanatçılar, Şanlıurfa'nın tari

ŞANLIURFA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un, ülke turizmine katkı sağlamak ve farklı yardımlaşma derneklerine destek olmak amacıyla başlattığı "Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz" projesi kapsamında sanatçılarla Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Ersoy ile seyahat yazarı ve profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç, proje kapsamında ünlü isimlerle Balıklıgöl, Göbeklitepe, Harran ve Şanlıurfa Müze Kompleksi gibi birçok yeri ziyaret etti.

Pervin Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç turizmi hareketlendirmek ve Türkiye'yi bilinmeyen yönleriyle tanıtmak amacıyla "Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz" projesini başlattıklarını anımsattı.

Proje kapsamında her şehrin birkaç ünlü isminin, kendi şehrinde düzenlenecek tura katılacağını dile getiren Ersoy, Şanlıurfalı Bülent İnal, Ferhat Göçer, Mahmut Tuncer ve Seyyal Taner ile Ayşegül Aldinç ve Asuman Dabak'ın da aralarında er aldığı isimlerle kente geldiklerini ifade etti.

Ersoy, projeyi yeni başlatmalarına rağmen büyük ilgi gördüğüne dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Denizli ile başladık ve burayı sanatçılarımızla beraber çok güzel gezdik. İkinci durağımız ise Şanlıurfa, burada da çok güzel izlenimler elde ettik. Sanatçılarımız da aynı şekilde çok mutlu, gezimize renk kattılar. Bilmeyenler için burası gerçekten görülmesi gereken bir yer, beni müthiş etkileyen şehirlerden bir tanesidir. Hele de 2019'un Göbeklitepe Yılı olması dolayısıyla mutlaka insanların buraya gelmesi ve en az bir kez görmesi gerektiğini düşünüyorum. Hedefimiz, Türkiye'nin 81 ilini gezmek. Projeyi Ankara'da tamamlamayı düşünüyoruz. Bizim amacımız, iç turizme hareket getirmek. Gittiğimiz şehre dokunuyoruz, o dokunmayla beraber şehrin ivme kazanmasını sağlamaya çalışıyoruz."

Pervin Ersoy, Balıklıgöl, Harran ve Şanlıurfa Müze Kompleksi'yle Şanlıurfa'nın güzel bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Göbeklitepe Türkiye için çok büyük bir değer, sahip çıkıp bu değeri bütün dünyanın bilmesini sağlamamız gerekiyor." dedi.

Gruptakilere, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan, Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ ve Vali Abdullah Erin'in eşi Gülhan Erin de eşlik etti.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :