'Her Şehide Bir İlmek' Kampanyası Türk Bayrağına Dönüşüyor

'Her Şehide Bir İlmek' Kampanyası Türk Bayrağına Dönüşüyor

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde başlatılan "Her Şehide Bir İlmek" projesi, binlerce insanın katılımıyla Türk bayrağına dönüşüyor.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Turan İlkokulu'nun öncülüğünde başlatılan "Her Şehide Bir İlmek" projesi, binlerce insanın katılımıyla Türk bayrağının işlenmesine dönüşüyor. Proje kapsamında, esnaf, kamuda çalışanlar, köylüler ve okullar Türk bayrağını ilmek ilmek işliyor.

'Her Şehide Bir İlmek' Kampanyası Türk Bayrağına Dönüşüyor

Turan İlkokulu Okul Müdürü Bekir Özçelik, projenin başlangıcını ve amacını açıklarken, "Şehit vurulunca değil unutulunca ölür" sözünü hatırlatarak, şehitleri unutmamak ve unutturmamak için böyle bir kampanya başlattıklarını belirtti. Özçelik, "Her Şehide Bir İlmek, Arkasından Fatiha'nı Oku" sloganıyla başlayan proje kısa sürede büyük ilgi gördü ve şehitleri anma kampanyasına dönüştü. Bugüne kadar 11 bin kişinin katıldığı kampanyanın hedefinin daha da yukarılara çıkmak olduğunu ifade etti.

'Her Şehide Bir İlmek' Kampanyası Türk Bayrağına Dönüşüyor

Projenin sonunda ortaya çıkacak Türk bayrağının anlamı ve önemine vurgu yapan Özçelik, "Bu bayrak, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde tamamlanacak. Bugüne kadar ulaştığımız kişi sayısı 11 bin civarında. Hedefimiz bunu daha da artırmak. Ne kadar çok insanın eli değerse, ne kadar çok insan ilmek atarsa, bu bayrağın kutsallığı o kadar çok artacaktır" şeklinde konuştu.

'Her Şehide Bir İlmek' Kampanyası Türk Bayrağına Dönüşüyor

Projenin devamında, Çanakkale Zaferi'nin okullarda bir hafta boyunca özel programlarla anılacağını ve 18 Mart'tan sonra öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte Çanakkale'ye şehitler diyarına ziyaret düzenleneceğini belirten Özçelik, Türk bayrağını alan başkanlığına hediye edeceklerini dile getirdi.

Kahramanmaraşlıların bu anlamlı projeye gösterdiği ilgi ve destek, Türk bayrağının kutsallığını bir kez daha ortaya koyarken, şehitlerin unutulmayacağı ve hatıralarının yaşatılacağı bir atmosfer oluşturuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.