"Her okula bir bilardo masası" projesi

"Her okula bir bilardo masası" projesi

Bilardonun, okul sporları arasına alınması için çalışma başlatan Türkiye Bilardo Federasyonu, her okula bir bilardo masası konulması için proje hazırladı- Federasyon Başkanı Ercan:"Bakanlığa gerekli başvuruyu yaptık ve büyük ihtimalle kabul edilecek. İnşa

BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - Bilardonun okul sporları arasına alınması amacıyla çalışma başlatan Türkiye Bilardo Federasyonu, her okula bir bilardo masası konulması için proje hazırladı.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya bilardosunda Türkiye'nin yerinin ayrı olduğunu, her zaman dünyada ilk 3'te yer aldıklarını vurguladı.

Geçen yıl düzenlenen Dünya Kupası'nın 6 ayağının 2'sini kazandıklarını, birinde de final oynadıklarını hatırlatan Ercan, milli takımlar düzeyinde dünya şampiyonalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülükler elde edildiğini kaydetti.

Ercan, Bursa'daki 3 Bant Bilardo Dünya Kupası etabının ardından Almanya'nın Viersen kentinde yapılacak Milli Takımlar Dünya Şampiyonası'na da iki güçlü takımla katılacaklarını ve şampiyonluk hedeflediklerini belirtti.

Türk sporcuların bireysel olarak da dünyada söz sahibi olduğuna işaret eden Ercan, Tayfun Taşdemir'in dünya klasmanında ilk 5 arasında yer aldığını, Semin Saygıner'in dünyanın kabul ettiği çok önemli bir sporcu olduğunu, bunların yanı sıra Murat Naci Çoklu, Adnan Yüksel ve Lütfü Cenet'ten de ciddi bir patlama beklediklerini anlattı.


- "Bu, bizim için büyük bir hedefti"



"Dünyada çok iyiyiz, söz sahibiyiz ve bu ivmemizi devam ettirip dünyanın merkezine oturmak istiyoruz" diyen Ercan, bu yüzden altyapıya büyük önem verdiklerini vurguladı.

Bilardonun okul sporları arasına alınması için çalışma başlattıklarını bildiren Ercan, şöyle konuştu:

"Bakanlığa gerekli başvuruyu yaptık ve büyük ihtimalle kabul edilecek. İnşallah 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde bilardo okul sporları arasında yer alacak. Bu bizim için büyük bir hedefti. Her okula bir bilardo masası konulması maliyetli bir iş. Bunun için desteğe ihtiyacımız olacak. Okullara bilardo masası koymak için bir proje geliştirdik. Bunu Avrupa Birliği'ne sunacağız."

Ercan, papyonla oynanan, her sporcunun iyi vuruş sonrası rakibini tebrik ettiği asil ve centilmen spor olan bilardonun Türkiye'de daha da yaygınlaşmasını, elit sporcuların yetişmesini arzuladıklarını ifade ederek, "Gençleri bu sporla tanıştırmak bizim ana hedeflerimizden. Umarım 2016-2017 döneminde bilardo okullarda ders olarak okutulacak. Bilardoyu okullarda bir ders olarak okutup matematik, fizik, geometri ve psikolojinin birleşerek masaya yansıdığı bir sporu insanlara anlatarak ve oynamalarını sağlayarak bir anlamda bir devrim gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa ve dünya federasyonlarından, yönetimlerinde yer alması için teklifler aldığına da değinen Ercan, bilardoyu Türkiye'nin en popüler 10 sporu arasına koyma hedefini gerçekleştirene kadar bu teklifleri geri çevireceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :