"Her alanda güçlü sporcular yetiştirme şansımız var"

"Her alanda güçlü sporcular yetiştirme şansımız var"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya:- "Bu ülkenin çocuklarına eğer olanak verilirse biz dünyaya futbolcu da transfer edebiliriz, dünyaya sporcu da transfer edebiliriz"

GİRESUN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Bu ülkenin çocuklarına eğer olanak verilirse biz dünyaya futbolcu da transfer edebiliriz, dünyaya sporcu da transfer edebiliriz" dedi.

Kaya, Giresun'da düzenlenecek CHP Spor Kurulu Bölge Toplantısı öncesinde bir restoranda gazetecilerle yaptığı açıklamada, sporun dostluğun, kardeşliğin ve barışın adı olmasını istediklerini belirtti.

UEFA Uluslar Ligi'ndeki İsveç galibiyeti dolayısıyla A Milli Futbol Takımı'nı tebrik eden Kaya, Rusya yenilgisiyle üzüldüklerini ancak İsveç karşısında mağlup durumdan 3-2 başarılı bir galibiyet alınması dolayısıyla milli takımı kutladı.

Kaya, Türkiye'nin dünya ortalamasına göre oldukça genç nüfusa sahip olduğuna işaret ederek, "Bu gençlerimizin 5 milyonu istihdam dışı, ne eğitimde yer alıyor, ne de başka bir işte. Oysa 5 milyon gencin içinde sağlam bir spor politikasıyla her alanda güçlü sporcular yetiştirme şansımız var." diye konuştu.

Türkiye'nin adını dünyada aldığı başarılarla duyuran Samsunlu sporcu Yaşar Doğu'yu ülkeyi yönetenlerin hatırlamasını isteyen Kaya, "Bu ülkenin çocuklarına eğer olanak verilirse biz dünyaya futbolcu da transfer edebiliriz, dünyaya sporcu da transfer edebiliriz." ifadesini kullandı.

Doğuştan iki kolu olmayan Sümeyye Boyacı'nın Meksika'da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası kadınlar 50 metre sırtüstünde altın madalya sahibi olduğunu anımsatan Kaya, "Sümeyye Boyacı göstermiştir ki gençlerimize eğer olanak tanınırsa dünyaya örnek olacak sporcular yetiştirebiliriz." dedi.

Yıldırım Kaya, sporda bölgesel eşitsizlikler olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Günümüzde genelde spor özelde de futbol fazlasıyla endüstrileşmiş durumda. Ülkemizde futbol İstanbul takımlarının hegemonyası altındadır. İstanbul'un üç büyük kulübünün kendi arasında top çevirdiği, adı süper olan bir futbol ligimiz var. İstanbul takımları yayın ve bahis gelirlerinin büyük bir kısmını alıyor, diğer kulüpler deyim yerindeyse onların artıklarıyla geçinmeye çalışıyorlar."

Karadeniz Bölgesi'nin yabancı ve yerli sporcuları bölgeye çekecek fırsatlara sahip olduğuna değinen Kaya, "Atlı veya yaya doğa yürüyüşü, bisiklet, kayak, kürek, rüzgar sörfü, kano, rafting, off-road, trekking, yamaç paraşütü, yelken, olta balıkçılığı, açık deniz yüzme, tüplü veya tüpsüz dalış gibi pek çok spora uygun olan bu coğrafyada olanaklarımızı tam kapasiteyle kullandığımızda bundan hem bölge halkı hem de bütün ülke faydalanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :