Hepimiz çok gol atmak istiyoruz

Hepimiz çok gol atmak istiyoruz

Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, 46 maç sonra atılan 3. golden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Taraftarın, çok gol istemesi kadar doğal bir şeyin olmadığını da sözlerine ekleyen Kocaman, bu işlerin zamanla çalışa çalışa olabileceğini ifade etti

Eskişehirspor maçının ikinci yarısında ortaya koydukları futbolla Konya spor camiasını mest eden Torku Konyaspor, bu oyununu Rizespor karşılaşmasında da tekrar ettirmek istiyor. Dün yeni taşındıkları Kayacık tesislerinde yapılan antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, güçlü ve akışkan bir futbol oynayabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Kocaman, taraftarların bol gollü geçen maçlar izlemek istemesinin hatırlatılması üzerine ise ‘Taraftarın bu tür isteklerde bulunması son derece doğal. Maçta 3 gol atsan taraftar 4 ister, 4 tane atsan 5 ister… Ancak takım puan toplayabiliyorsa önce o tarafına bakmak lazım. Puanı nasıl topladığı tabiî ki önemli. Hepimiz çok istiyoruz son derece güçlü, akışkan oyunlar ve bunun sonucunda gelecek golleri herkes istiyor ama bu yol çok da kolay bir yol değil. Çalışa çalışa, doğruları yapa yapa, artıra artıra buraya doğru gitmek temel amacımız’ ifadelerini kullandı.

RİZE’Yİ ANALİZ EDECEKLER

Cuma günü oynayacakları Ç.Rizespor maçının hazırlıklarına yeni başladıklarını ve bugünden itibaren rakiplerini detaylı inceleyeceklerini dile getiren Aykut Kocaman, şunları kaydetti: ‘Ç.Rizespor maçı için bir şey söylemek erken. Neden erken? – Henüz geldik, henüz ilk antrenmanımızı yapıyoruz. Aslında maç için çok da uzun bir süre yok. Ancak bu akşam (dün) ve yarından sonra Rizespor maçına çalışmaya başlayacağız. Ondan sonra oyunculara yavaş yavaş maçla ilgili avantajları - dezavantajları aktarmaya başlayacağız. Dolayısıyla bugün itibariyle kabaca son iki maçta Galatasaray ve Osmanlıspor’u yenmiş bir takımla oynayacağımızı biliyoruz.  Yarından itibaren ayrıntılara yoğunlaşacağız. Temel amacımız şu; tabi puanla dönmek oradan. Ligde her puan çok değerli… Bunun için çaba göstereceğiz’ 

img_1625.jpg

HOCANIN HEDEFİ EN AZ 25 PUAN

Süper Lig’de devre arasının yaklaştığını belirten Kocaman, ‘Beklentilerimi, umutlarımı, takımla ilgili düşüncelerimi söylemem gerekirse; devre arasına 5 maç kala Eskişehir galibiyeti bizi yukarıdaki grubun içerisinde tutabilecek bir sonuç oldu gibi gözüküyor. Benim sezon başında düşündüğüm 1,5 puan ortalaması şuanda gerçekleşmiş gibi. Bu durumu koruyabilirsek, devreyi 25 puan ve üzerine yürüme ihtimalimiz gözüküyor. O nedenle Eskişehir galibiyeti bizim için çok değerliydi’ şeklinde konuştu.

KAYACIK’A HAYRAN KALDI

Yeni taşındıkları Kayacık Tesisleri hakkında da görüş belirten Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, ‘Bütün kulüpler için önemli bir adım tesisleşme… Özellikle bulunduğumuz yerden buraya geçişe bakacak olursak önemli ölçüde farklılıklar var. İyi antrenman yapabilmek için zeminin çok iyi olduğu gözüküyor. Aynı zamanda tesiste kamp ortamı ve konaklama anlamında son derece iyi görünüyor. Çok önceden yapılmış bir tesis, şimdi geçme fırsatımız oldu. Çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra Konyaspor’un imajı açısından, çalışma verimliliği açısından doğru ve güzel bir yer olarak gözüküyor. Hayırlı uğurlu olsun Konyaspor’a…’ dedi.  

Haber: Veli Özkan
Fotoğraf : Servet Çolak