Hepatit A, B ve C Hakkında Bilinmesi Gerekenler: Uzmanların Uyarıları

Hepatit A, B ve C Hakkında Bilinmesi Gerekenler: Uzmanların Uyarıları

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, dünyada her yıl milyonlarca insanın Hepatit B ve C ile mücadele ettiğini, ancak çoğunluğun bu enfeksiyonun farkında olmadığını belirtiyor.

Dünyada milyonlarca insanı etkileyen Hepatit B ve C gibi enfeksiyonlar hakkında farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirme yapmak, önleyici tedbirlerin alınmasına katkı sağlıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, dünya genelinde yaklaşık 250 milyon kişinin Hepatit B'ye, 70 milyon kişinin de Hepatit C'ye yakalandığını tahmin ettiklerini belirtiyor.

Özellikle Hepatit C'ye dikkat çeken Uğurcan, yapılan çalışmaların, bu enfeksiyonla yaşayanların çoğunun durumlarının farkında olmadığını gösterdiğini vurguluyor. Hastalığın tedavi edilmediğinde ciddi sonuçlara yol açabileceğini ifade eden Uğurcan, erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekiyor.

Hepatit A, B ve C'nin Anadolu Bölgesi'nde sıkça görüldüğünü belirten Uğurcan, bu enfeksiyonların bulaş yollarını açıklıyor. Hepatit A'nın genellikle çocukluk döneminde görüldüğünü ve akut bir enfeksiyon olduğunu belirten Uğurcan, diğer yandan Hepatit B ve C'nin kronikleşebileceğini ve ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini ifade ediyor.

Gelişen tıp teknolojisiyle birlikte Hepatitlerin tedavi edilebilir hale geldiğini vurgulayan Uğurcan, aşıların önemine de dikkat çekiyor. Tanının kan tahliliyle konulduğunu ve hastaların düzenli olarak takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Uğurcan, özellikle ailesinde Hepatit B ve C olan kişilerin taranması gerektiğini belirtiyor.

Uğurcan, son olarak, Hepatit C'nin yüzde 90'ın üzerinde tedavi edilebilir olduğunu ve bu hastalıkla mücadelede umut verici sonuçların elde edildiğini ifade ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.