Hep birlikte yeni Türkiye

Hep birlikte yeni Türkiye

AK Parti Meram Gençlik Kolları tarafından "Hep Birlikte Yeni Türkiye" adlı program düzenlendi

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'ndaki programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı M.Ulvi Bezirci, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Şerife Yabancıün, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Akince, meclis üyeleri, teşkilat mensupları ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Akince, "Biz yeni kurulmuş bir teşkilatız ve taze bir kanız. Başarılı bir seçim atlattık. Gençlik teşkilatı odur ki; gençliğin nimetlerini elinin tersiyle itip ömrünün en bereketli çağını ümmet bilinci ve kardeşlik ruhu içinde davaya adayan gençliktir. Bunlar da sizlersiniz. Cumhurbaşkanımız, reisimiz ve liderimizin ‘Biz gençleri yedek kulübesinde değil asıl ilk 11’de görmek istiyoruz’ sözleri gençlik teşkilatının ne kadar önemli olduğunu ve rotasının da nasıl olacağını göstermektedir. Bu davayı en yükseğe çıkartmak için kanımızın son damlasına kadar çalışacağız" dedi.

"GENÇLER BİZİM HAZİNEMİZ"

AK Parti Meram İlçe Başkanı M.Ulvi Bezirci ise, “Genç kelimesi Farsça ‘Hazine, define’ anlamına gelir. Sizler bizim hazinemizsiniz. Biz size hep böyle baktık. 12 yıl boyunca partimiz önemli başarılara imza atmışsa şüphesiz bunda gençlerimizin de önemli bir payı var. Biz hep sizlerle varız ve bundan sonra da hep sizlerle var olmaya devam edeceğiz. Artık yeni bir dönem başlıyor ve bu dönemi de gençlerimizle dizayn edeceğiz. Gençlere tavsiyem; siyasette bir yere gelmek istiyorsanız bunun en önemli basamağı gençlik kollarıdır. Sizden herkes çok şeyler bekliyor. Sadece ülkemiz değil dünyanın farklı bölgelerindeki insanların ümidisiniz. Bunun sorumluluğuyla hareket etmelisiniz" diye konuştu.

"100 YILLIK BİR DÖNÜŞÜM YAŞADIK"

Gençlerin gözündeki ışıltıyı gördükçe heyecanlandığını ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ülkemizin her alanda çok hızlı bir değişim yaşadığını vurguladı. Başkan Toru, konuşmasını şöyle sürdürdü: "2001'de Sayın Başbakanımız yola çıkarken 'Türkiye'de bundan sonra hiçbir şey eskisi olmayacak' demişti. Bu 13 yıllık sürece baktığımız zaman Başbakanımızın ifade ettiği gibi Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Her alanda çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadık. Ülkemiz bu süreçte 100 yıllık bir dönüşümü yaşamış oldu. Bizler gerek öğrencilik dönemimizde gerekse çalışma hayatımızda bir çok zorluğu gördük, kısıtlamalara maruz kaldık. Ama elhamdülillah sizler şu anda rahat bir şekilde eğitiminizi alabiliyor, siyasete aktif bir şekilde katılabiliyorsunuz. Bunlar çok büyük kazanımlar. Özellikle 70 ve 80'li yıllarda oluşturulan kaos ortamı nedeniyle gençlerimiz siyasete aktif olarak katılamadılar. Hamdolsun AK Parti'nin iktidara gelişiyle gençlerimiz siyasette aktifleştiler. Olması gereken de budur. Gençlerin siyasetten uzak kalması demek, onların ülke meselelerine duyarsız kalması ve bu anlamda zayıf bir neslin yetişmesi demektir. Çünkü gençler de her zaman memleket meseleleriyle ilgili olmak, siyasete aktif olarak katılmak zorunda. Genç yaşta siyasette aktif olarak yer aldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Ülke meselelerine duyarlılığınız sayesinde şu anda AK Parti daha daha da güçlendi. Özellikle Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde gençlerimiz aktif rol aldı. Gençlerimiz sayesinde Konya olarak yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye'de genelinde büyük başarı elde ettik. Sizlerden çalışmalarınızın devamını bekliyorum."