“Hep birlikte Türkiye’yiz”

“Hep birlikte Türkiye’yiz”

AK Parti 25. dönem Konya Milletvekili Aday Adayı Sönmez Güzelderen; ‘’ Milli Birlik ve Kardeşlik projemizin hedefi, Türkiye’nin neresinde yaşarsa yaşasın, herkesin ama herkesin kendisini bu devletin eşit ve hür vatandaşı olarak hissetmesini sağlamaktır

Güzelderen;  ‘’ AK PARTİ siyaset anlayışında, siyasetin temel amacı insanın mutluluğu, huzuru ve refahıdır. Bu demokratik vizyon, devlet milletin efendisi değil, ona hizmet eden bir araç olarak görülür. Bizim çoğulcu ve özgürlükçü demokrasi anlayışımız, bireylerin ve toplumdaki farklı kesimlerin bütün yönleriyle kendilerini özgürce ifade ettiği zeminlerin inşa edilmesini gerektirir. AK Parti, bireylerin ve farklı toplum kesimlerinin kendini özgürce ifade ettiği, haklarını aradığı ve başkalarıyla diyalog için tüm imkânların sağlandığı demokratik koşulları hazırlamıştır. Hedefimiz, bu ortamın daha da geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasıdır. Çoğulcu ve katılımcı demokrasi, tüm vatandaşların devlet imkânlarından ve kaynaklarından eşit ve adil bir biçimde yararlanması ve herkesin hayat tarzına, kültürüne ve inancına saygı gösterip kendilerini ifade edebileceklerine imkân sağlaması anlamına gelir. Bunun için, AK Parti siyasetinde kendi insanından korkan, her farklılığı düşmanlık olarak gören, milletin sesine kulak vermeyen ceberrut siyaset anlayışına yer yoktur’’ ifadelerinde bulundu.

Güzelderen;  ‘’ AK Parti, siyaset kurumunu ülke ve toplum sorunlarını çözmenin, gelişmeyi ve hizmeti sağlamanın biricik ve en etkili aracı olarak görmektedir. AK Parti, siyasetin finansmanını şeffaflaştırmıştır. Demokrasilerin olmazsa olmazı sivil siyaset ve siyasi partilerdir. Siyaset üstün bir değerdir. Siyaseti milletimizle ve milletimizin desteği ile yaptık ve yapıyoruz. Milletimizin iradesini ve rehberliğini esas alıyoruz. Halkımıza güveniyoruz ve onun güvenini her şeyin önünde görüyoruz. AK Parti toplumsal merkez ile siyasi merkezi, millet ile devleti bir araya getirmiş, toplumsal barışı sağlamış ‘’ şeklinde konuştu.