Hep birlikte baskıların üstesinden geleceğiz

Hep birlikte baskıların üstesinden geleceğiz

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Türkiye’nin son dönemdeki ekonomik problemlerin hep birlikte aşılacağını söyleyerek, “Millet ile esnaf el ele bu baskılardan çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar ve Haber Müdürü M. Ali Elmacı, Konya Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak’ı ziyaret etti. Ziyarette, Birlik Başkanvekili Osman Alp de yer aldı.  Ziyarette; Konya esnafının genel durumu, etiket fiyatlarındaki zam artışları ve ekonomik bunalımlar konuşuldu. Türkiye’nin son aylarda kur üzerinden baskı altında olduğunu ve bunun sonuçlarının hep birlikte aşılacağını söyleyen Karabacak, yeni dönem Türkiye’sinin bunlarla korkutulamayacağının altını çizdi. ABD’nin Türkiye’ye karşı  izlediği politikayı eleştiren Karabacak, “ABD Başkanı Trump, kendini yücelterek dünyanın bazı ülkelerine ekonomik baskı uyguluyor. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu baskılardan elbette kurtulacak. Bizlerde esnaf olarak millet olarak bu baskılara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında yer alarak cevap vereceğiz. Bu baskılardan kurtulmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız” dedi. 

img-20181008-wa0005-001.jpg

HAKSIZ ZAMLARIN ÖNÜNE GEÇİYORUZ

Marketlerdeki raflarda dövizin artışı bahane gösterilerek yapılan zamlar hakkında da konuşan Başkan Karabacak, Konya’daki küçük esnafın böyle bir fırsatçılık yapmadığını söyledi. Yapılan etiket zamlarının önüne de geçildiğini söyleyen Karabacak, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız bu konu hakkında geniş çalışmalar yapıyor. Etiketlerdeki fiyat artışlarını sıkı sıkıya takip ediyor. Bunun yanında belediye zabıtaları da üzerine düşeni en iyi şekilde yapıyor. Bizlerde odalar birliği olarak denetimleri takip ediyoruz. Etiketlerde haksız ve döviz kuru bahane edilerek yapılan zamların önüne geçiyoruz. Ülke olarak bu baskıdan vatandaşlarımızın etkilenmemesini sağlıyoruz. Türkiye olarak bu olumsuzlukların önüne geçeceğiz ve vatandaşımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu.

karabacak-003.jpg

ESNAFIMIZI KORUYORUZ

Ekonomik baskılardan esnafların da etkilenmesinin önüne geçen çalışmalar yaptıklarını söyleyen Karabacak, küçük ve orta ölçekli esnafımızın döviz kurundan etkilenmemesini sağlıyoruz. Bu bağlamda gerek bakanlık gerekse hükümet tarafından desteklenmeler devam ediyor. Bunun yanında üreticimizin de her zaman arkasındayız. Gerek sanayi odaları, gerek ticaret odaları da tüm çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye üretimde gücünü artırmaya devam edecek” dedi.

konesob-ziyaret--(2)-001.jpg

TÜRKİYE GÜÇLENİYOR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ‘in 20. Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Karabacak'a yeni dönemde TESK Denetim Kurulu Asil Üyesi görevi verilmişti. Muharrem Karabacak’ın TESK Denetim Kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından burada yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Karabacak, TESK’te çalışmaları yakından takip ettiklerini, buradaki kararların da esnafları ve üreticiyi en iyi şekilde destekleyecek çalışmalar olduğunun altını çizdi. Konya olarak ülkeye hizmette ilk sıralarda olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Karabacak, yeni dönemde Türkiye’nin her geçen gün güçlendiğini ifade etti.

Ziyaretin ardından Alemdar, çalışmalarından dolayı Karabacak’ı tebrik etti. Ekibine ve kendisine kolaylıklar dileyen Alemdar, basın camiası olarak ülkeye ve Konya’ya en iyi şekilde desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Karabacak, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyerek Memleket ekibine teşekkür etti. Servet R. Çolak-Memleket