"Hentbol Eğitim Projesi"nin startı verildi

"Hentbol Eğitim Projesi"nin startı verildi

- IHF'nin destek verdiği, THF'nin gerçekleştirdiği "Hentbol Eğitim Projesi", Ankara ve İzmir'de başladı


ANKARA (AA) - Uluslararası Hentbol Federasyonunun (IHF) destek verdiği, Türkiye Hentbol Federasyonunun gerçekleştirdiği "Hentbol Eğitim Projesi", Ankara ve İzmir'de başladı.

THF Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen projenin Ankara ayağına, eski federasyon başkanı, aynı zamanda IHF Lektör ve Denetçisi Günal Ensari, A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Adnan Öztürk ve davetliler katıldı.

Günal Ensari, projenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, "1976 yılında rahmetli Yaşar Sevim'in Hentbol Federasyonunu kurmasıyla yaşanan heyecanın aynısını bu projeyle yaşıyorum." dedi.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Ensari, "İki sene boyunca IHF ile yaptığımız görüşmeler ve çabamız sonucunda bu projeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türk hentbolu ve ileriki dönemlerde dünya hentbolu için önemli bir adım attık. Bu projenin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Adnan Öztürk ise 4 gün sürecek kursta 10 ilden 180 antrenöre eğitim verileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Portekizli IHF Lektörü Luisa Estriga, antrenörlere videolar eşliğinde görsel bilgiler aktardı. Eğitimin öğleden sonraki bölümünde de antrenörlere uygulamalı çalışmalar yaptırıldı.

Ankara ve İzmir'deki kurslar, 1 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :