Hentbol: 24. Dünya Erkekler Şampiyonası

Hentbol: 24. Dünya Erkekler Şampiyonası

Almanya, Polonya, Fransa ve Danimarka çeyrek finale yükseldi

DOHA (AA) - Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 24. Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası'nın 11. gününde oynanan ikinci tur mücadeleleri sonunda, dört avrupa ülkesi Almanya, Polonya, Fransa ve Danimarka çeyrek final bileti aldı.

Kuzey Afrika temsilcisi Mısır ile Almanya, Lusail kentindeki Lusail Sports Arena'da karşı karşıya geldi. Mısır, seyirci avantajını oyuna çeviremedi ve mücadeleyi 23-16 kaybetti. Almanya, aldığı çeyrek final biletiyle çarşamba günü evsahibi Katar'ın karşısına çıkacak.

Aynı saatlerde Ali Bin Hamad Al Attiya Arena'da diğer bir ikinci tur mücadelesi Polonya-İsveç arasında oynandı.

Çekişmeli geçen mücadelede şampiyona tarihinde dört altın madalya sahibi İsveç, sahadan 24-20 mağlup ayrıldı. Polonya, şampiyonadaki son Balkan temsilcisi Hırvatistan ile çarşamba günü çeyrek final maçı oynayacak.

Lusail Sports Arena'da günün ikinci maçında, İskandinav derbisinde İzlanda-Danimarka karşı karşıya geldi. Danimarka, İzlanda'yı 30-25 yenerek çeyrek finalde son şampiyon İspanya ile eşleşti. 

Ali bin Hamad Al Attiya Arena'da Fransa ile Güney Amerika temsilcisi Arjantin karşı karşıya geldi. Fransa, rakibi karşısında 33-20'lik rahat bir galibiyet elde etti. Fransa'nın çeyrek finaldeki rakibi ise Slovenya olacak.

Şampiyona takvimine göre, 28 Ocak Çarşamba günü çeyrek final, 30 Ocak Cuma günü yarı final ve 1 Şubat Pazar günü de final maçları oynanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı