Heniyye Gazze'deki sahra hastanesini ziyaret etti

Heniyye Gazze'deki sahra hastanesini ziyaret etti

Hamas lideri İsmail Heniyye, Fas yönetiminin Gazze'de kurduğu sahra hastanesinde incelemelerde bulundu

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze'de Fas Kralı 6. Muhammed'in talimatıyla kurulan sahra hastanesinde incelemelerde bulundu.

Sahra hastanesinin bölümlerini gezen ve yetkililerden bilgi alan Heniyye daha sonra yaptığı açıklamada, Kral 6. Muhammed'e Gazze'de sahra hastanesi kurma kararından ötürü teşekkür etti.

Söz konusu kararın Fas ile Filistin halkı arasındaki köklü ilişkiyi yansıttığını belirten Heniyye, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın sağlık sektörünü büyük oranda etkilediğini, ilaç ve tıbbi malzeme konusunda ciddi sıkıntı çekildiğini, bunun da Gazze sınırında yaşanan son gelişmelere ayak uydurma kapasitesini düşürdüğünü söyledi.

Hastaneden sorumlu Albay Ahmed Bunaim ise sahra hastanesinin, Gazze'ye sağlık alanında katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu kaydetti. Bunaim, hastanenin acil ameliyat gerektiren durumlara hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Fas Dışişleri Bakanlığından 28 Mayıs'ta yapılan yazılı açıklamada, Kral 6. Muhammed'in Gazze'de Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetlerinin öncülüğünde, cerrahi operasyonların yapılabileceği bir sahra hastanenin kurulması için karar aldığı duyurulmuştu. Fas yönetimi söz konusu adımı, Gazze-İsrail sınırında yaşanan gelişmelerin ardından atmıştı.

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

"Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde 30 Mart'tan bu yana 15'i çocuk 130'dan fazla Filistinli İsrail askerlerinin saldırıları sonucu şehit oldu. Gösterilerde 14 binden fazla Filistinli de yaralandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :