Hemşirenin otobüste darbedilmesi davası

Hemşirenin otobüste darbedilmesi davası

Ayşegül Terzi'nin avukatlarınca şüpheli Abdullah Çakıroğlu hakkında yapılan koruma talebi kabul edildi- Anadolu 19. Aile Mahkemesi, şüpheli Çakıroğlu'nun 6 ay süreyle Terzi'nin konutuna ve iş yerine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine

İSTANBUL (AA) - Anadolu 19. Aile Mahkemesi hemşire Ayşegül Terzi'nin avukatlarınca şüpheli Abdullah Çakıroğlu hakkında yaptığı koruma talebini kabul etti.

Ayşegül Terzi'nin avukatlarınca, şüpheli Çakıroğlu'nun bugün görülen duruşmada tahliye edilmesinin ardından önleyici tedbir kararı verilmesi amacıyla Aile Mahkemesi'ne yaptığı başvuru karara bağlandı.

Anadolu 19. Aile Mahkemesi, kadına karşı şiddetin önlenmesi açısından önleyici ve koruyucu tedbir kararı verilebilmesi için şiddet uygulandığına dair delil aranmayacağı ve kararın geciktirilmeksizin verilmesi gerektiği hususunu dikkate alarak, söz konusu talebi kabul etti.

Mahkeme, bu kapsamda, şüpheli Abdullah Çakıroğlu'nun 6 ay süreyle Terzi'nin konutuna ve iş yerine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesine ve şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi.

Şüpheli Çakıroğlu'nun bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesine karar veren mahkeme, şüphelinin belirtilen tedbirlere aykırı davranması halinde hakkında 3 günden 10 güne kadar, tedbir kararının gereklerine aykırılığın her tekrarına da toplam süresi 6 ayı geçmemek üzere 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsinin uygulanacağını hatırlattı.

Mahkeme ayrıca şüpheli Çakıroğlu'nun, korunan kişinin şiddete uğramamış bile olsa yakınlarına ve tanıklarına da yaklaşmamasına hükmetti.

Çekmeköy'de, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği gerekçesiyle tutuklanmasına karar verilen ve 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan şüpheli Abdullah Çakıroğlu, bugün ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

Mahkeme, tutuklu yargılanan Çakıroğlu'nun tahliyesine karar vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :