Hemşirelikten "Ebru" sanatçılığına

Hemşirelikten "Ebru" sanatçılığına

Emekli hemşire Bozkurt, açtığı sanat galerisinde ebru sanatının birbirinden güzel örneklerine imza atıyor

NEVŞEHİR (AA) - YASİN TEMEL - Nevşehir'de yaşayan Naile Bozkurt, 21 yıl hemşirelik yapıp emekli olduktan sonra açtığı sanat galerisinde ebru sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Göreme beldesinde açtığı sanat galerisinde ebru çalışmaları yapan 56 yaşındaki Naile Bozkurt ebru sanatının kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti.

Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ebru sanatına ilgisinin hemşire olarak çalıştığı dönemde başladığını belirterek ebru kurslarına giderek eğitim aldığını söyledi.

Kızının adının da Ebru olduğunu ve bu sanatın kendisi için çok özel bir anlam ifade ettiğini aktaran Bozkurt şunları kaydetti:

"Bu sanata ilk olarak ipek boyama ile başladım. Daha sonra ebru sanatı ilgimi çekmeye başladı ve ilk bulduğum kursa giderek eğitim almaya başladım. Hemşirelik döneminde nöbetlerimden sonraki izin günlerimde uyumam gerekirken uyumayıp, çanak, seramik boyayıp ebru çalışmaları yapıyordum. Hemşireliğin bize verdiği stresi yoğunluğu ben nöbet çıkışlarımda ebru yaparak atıyordum ve dinleniyordum. Ben bir şeyler üretmeyi çok seviyorum. Farklı ve kendi tarzımda eserler üretmeyi çok seviyorum. Bu üretim ahşap boyama, seramik boyama ve ebru gibi eserlerle oluyor. Boyama yaparak kazandığım tecrübelerimi ebru desenlerine ve ebru desenlerini de turizme sunuyorum."

- Guinness Rekorlar Kitabına girdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı kaybolmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı unvanını da alan Naile Bozkurt, ebru günü kapsamında düzenlenen etkinlikte arkadaşlarıyla oluşturdukları bir grupla 76,5 metre uzunluğunda ebru yaparak Guinness Rekorlar kitabına girdiğini söyledi.

Bozkurt ayrıca sanat galerisinde ziyaretçilerine ebru yaptırarak, ebru sanatının yaşaması için mücadele ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :