Hem Öğreniyor, Hem Eğleniyorlar

Hem Öğreniyor, Hem Eğleniyorlar

Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK Yaz Okulu’nda 20 binden fazla öğrenci, tatillerini hem öğrenerek hem de eğlenerek en verimli şekilde değerlendiriyor.

Konya merkez ile Akşehir, Ereğli, Seydişehir, Beyşehir başta olmak üzere ilçelerde gerçekleştirilen KOMEK Yaz Okulu, 71 farklı merkezde Dinimiz ve Değerlerimiz, Spor ve Sanat modüllerinden oluşuyor. Kurs merkezlerinde verilen derslerin yanında spor faaliyetleri, doğa yürüyüşleri, kültür gezileri ve yarışmalarla güzel vakit geçirmeleri sağlanan öğrenciler; Bilim Merkezi, Mevlana Türbesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Çatalhöyük, Sille, Kelebekler Vadisi gibi tarihi ve turistik mekanları gezerek bilgi sahibi oluyor. İlçelerdeki KOMEK Yaz Okulu öğrencileri de araçlarla Konya merkeze getirilerek şehir turuna katılıyor.

Diğer etkinliklerin yanı sıra havuzlarda yüzme zevkini yaşayan KOMEK Yaz Okulu öğrencileri, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Siyer-i Nebi, satranç, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve yakan top dallarında turnuvalara katılarak ödüller kazanıyor. Öğrenciler ayrıca, toplumun önde gelen isimleriyle Kariyer Buluşmaları’nda bir araya geliyor.

Ramazan Bayramı’nın ardından ikinci dönemi başlayan KOMEK Yaz Okulu, 21 Ağustos’a kadar eğitim ve faaliyetlerini sürdürecek.