Hem anne hem garson hem de şampiyon

Hem anne hem garson hem de şampiyon

Veteranlar Judo Şampiyonası'nda 2 yıl üst üste Türkiye şampiyonu olan 33 yaşındaki Nurşen Aydın, hem minderde hem hayatta kazanma mücadelesi veriyor- Aydın: - "Gündüzleri antrenörlük, akşamları garsonluk, hafta sonları hakemlik yapıyorum. Tüm hedefim, çoc

MANİSA (AA) - FERDİ UZUN - Judoda üst üste şampiyonluklar elde eden Manisalı Nurşen Aydın, gündüzleri antrenörlük, akşamları garsonluk, hafta sonları da hakemlik yaparak mücadelesini minder dışında da sürdürüyor.

Dünya Yakın Savunma Federasyonu Manisa İl Temsilciliği görevini yürüten Nurşen Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994 yılında komşularının tavsiyesiyle judoya başladığını, 1995 yılında il birincisi, 1997’de Balıkesir’de düzenlenen Judo Ümitler Türkiye Şampiyonasında üçüncü ve Bursa'da illerarası şampiyonada birinci olduğunu ifade etti.

Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olduktan sonra hem mesleğini hem sporunu devam ettirdiğini anlatan Aydın, evliliği sonrası spordan uzak kaldığını söyledi. 2004 yılında oğlunun doğması sonrası eşinden boşandığını ve kendisi için yeni bir mücadele alanı açıldığını belirten Nurşen Aydın, hayatını çocuğuna ve spora adadığını, kısa sürede eski performansını yakaladığını dile getirdi.

Türkiye Veteranlar Judo Şampiyonasında 2014 ve 2015'te şampiyonluk elde ettiğini, spor hayatı boyunca 39 madalya kazandığını kaydeden Aydın, birkaç yıldır hakemlik ve antrenörlük de yapmaya başladığını anlattı.


- "Çocuğumun geleceği için çalışmam gerekiyordu"


Sadece hakemlik ve antrenörlük yapmanın çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak için yeterli olmadığını, bu nedenle ek iş yapmak durumunda kaldığını aktaran şampiyon anne, şöyle konuştu:

"Çocuğumun geleceği için çalışmam gerekiyordu. Gündüzleri Yunusemre Belediyesi Halk Eğitim Merkezinde antrenörlük, akşamları bir kafeteryada garsonluk, hafta sonları ise adıma müsabaka yazıldığında hakemlik yapıyorum. Yine görevlendirme olduğunda başka illere hakem olarak gidiyorum. Bunların hepsini çocuğuma iyi bir gelecek sunmak adına yapıyorum. Elimden geldiği kadarıyla bir şeyler yapmaya gayret sarf ediyorum. Çalışmayı seviyorum, enerji dolu bir insanım. Aslında her kadın istediğinde tek başına ayaklarının üzerinde durabilir. Ben insanlara bunu göstermek istiyorum."

Ortaokul öğrencisi oğlu Eray Alp'in 12 yaşında olduğunu, basketbolla ilgilendiğini dile getiren Nurşen Aydın, hayatta en büyük desteği oğlundan gördüğünü söyledi.

Minderde verdiği mücadelenin hayat mücadelesinde kendisine büyük deneyim sağladığını anlatan Aydın, kadınların spordan uzak kalmaması gerektiğini, düzenli spor yapmanın aile ve iş yaşamına büyük katkılarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :