Helin Avşar: Namaz kılıyorum, umreyi düşünüyorum

Helin Avşar: Namaz kılıyorum, umreyi düşünüyorum

Helin Avşar Ses Dergisi’ne verdiği röportajda, "Namaz kılmaya başladım, yavaş yavaş öğreniyorum. Allah kısmet ederse, bu sene Nisan sonu umreye gitmeyi düşünüyorum" dedi...

Hülya Avşar'ın kız kardeşi Helin Avşar, namaz kılmaya başladığını söyledi. İşte Avşar'ın açıklamaları: -Eğer kendi çocuğum olursa olur veya belki ileride evlat edinirim. Şunu anladım ki çocuk doğurmak için çocuk doğurulmuyor. Çocuk çok büyük bir mesuliyet ve çocuk yetiştirmek hiç kolay değil hele ki bu zamanda… Millete hava atayım, “ben de evlendim, çocuk doğurdum” gibi şeyler benim için hiç geçerli değil. İlk önce ‘benim’ önemli olduğumu öğrendim hayatta ve beni ne mutlu ediyorsa onu yaparım. Çok inançlıyım. Dua ederim her zaman… Namaz kılmaya başladım, yavaş yavaş öğreniyorum. Allah kısmet ederse, bu sene Nisan sonu umreye gitmeyi düşünüyorum, sıcaklar gelmeden gitmeyi düşünüyorum.

-Evlenmeyi düşünüyordum. Karşımdaki de iyi bir insandı fakat huylarımız uyuşmadı ve bitti. Evlenmeyi ve çocuğum olmasını çok istiyordum, şimdi hayırlısıysa diyorum. Çünkü böyle bir niyetle başlayıp yanlış bir şey yapmaktansa, düzgün biriyle karşılaşırsam “hayırlısıysa olsun” diyorum.

"Beni alan çok oldu da ben varmadım"

Cimri bir insanla asla olamam çünkü benim elim o kadar açık ki kafayı yer zaten yanımda. Çapkın biriyle olamam diyemeyeceğim çünkü herkes çapkın, bunu öğrendim artık, çapkın olmayan, aldatmayan adam yok. O yüzden duymayacağım, rahatsız olmayacağım şekilde yapabilir. Beni alan çok oldu da ben varmadım. 8 senelik bir ilişkim olmuştu, sözlenmiştim, ondan sonra 4 senelik bir ilişkim oldu. Bunların hepsiyle evliliğe gittim fakat huy çatışması yaşadık. Evlenseydim zaten boşanmıştım şu an onlarla.

"Yapmadığım hiçbir şey kalmadı"

Hem de çok evciyim, evde olmayı çok seviyorum. Eski tempomda gezemem… Eskiden gece çıktığımda bir gecede 6 mekan geziyordum, devamdiyordum uyumadan ertesi akşam da çıkıyordum. Şimdi ne öle bir gücüm var ne de öyle bir isteğim… Yapmadığım hiçbir şey kalmadı ve çok mutluyum bu yüzden. Dünyanın her yerinde gezdim, her şeyi gördüm. Görmediğim ve merak ettiğim bir şey yok.

Helin Avşar kimdir ?

Helin Avşar, 2 Kasım 1980 de Ankara'da dünyaya gelmiştir. Avşar ailesi aslen Kars'lıdır. Sanatçı 'ın kız kardeşidir. Annesinin isimi Emral ve babasının isimi Celal Avşar dır. Diğer ablasının isimi Leyla'dır. Yurt dışında, İsviçre'de eğitim aldı.

Helin ve 'ın seneler önce amcası, Kars'ta bir hastanede başhekim ve annesi de onun yanında stajiyer hemşire olarak çalışıyor iken Babası Celal Avşar abisini ziyarete Kars'a gittiğinde annesini görüyor ve aşık oluyor. Sonra da onu kaçırıyor. Ankara'ya yerleşiyorlar. Helin Avşar
4 yaşındayken, 'ın güzellik kraliçesi seçilip sinema filmleri çevirmeye başlaması ile aile Ankara'dan İstanbul'a taşınmış. Çocukluğu, kışları İstanbul'da yazları da Ayvalık'ta geçmiştir.

Bir dönem Kanal D'de ve bir reklam ajansında staj yaptı. Esas iş olarak tekstille ilgilendi. Nişantaşı'nda kendi tasarımlarını sattığı bir butik mağaza açtı. Arkasında da atölyesi vardı, o vakit yaşı 25'di.apattı. Ve Habertürk'te Pazar röportajları yapmaya başlisimi.

Son dönemde basında röportaj ve sunuculuk görevleriyle bulunmuştur. 2007 yılında da Şarkı Söylemek Gerekli şarkı Yarışmasında yarıştı. 2011 de "Yok Böyle Dans" yarışmasına katıldı. TV8 ekranlarında 2012 yılında yayınlanan, Afrika'nın beşiği Kenya'da gerçekleşen müsabaka programı "Trophy Türk" sunuculuğunu Ertem Şener ile beraber Helin Avşar yaptı.

Filmleri :
2005 - Hababam Sınıfı Askerde

Etiketler :