"Hedefimiz mayıs ayının başında kongrelerimizi bitirmek"

"Hedefimiz mayıs ayının başında kongrelerimizi bitirmek"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam: "37 ilimizde kongrelerimizi tamamladık. 3 büyük ilimiz dışındaki illerimizde kongre süreçlerimiz devam ediyor. Hedefimiz mayıs ayının başında kongrelerimizi bitirmek"- "6 ilimizde 30 yaş altı kadın kolu baş

ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, mayıs ayı başında Kadın Kolları kongre sürecini tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "37 ilimizde kongrelerimizi tamamladık. 3 büyük ilimiz dışındaki illerimizde kongre süreçlerimiz devam ediyor." dedi.

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Kadın Kolları kongrelerinin coşkulu şekilde ve büyük heyecanla sürdüğünü söyledi.

Çam, kongre süreci kapsamında geldikleri aşamaya ilişkin şunları paylaştı:

"37 ilimizde kongrelerimizi tamamladık. 3 büyük ilimiz dışındaki illerimizde kongre süreçlerimiz devam ediyor. Burada çok geniş kitlelere ulaşma imkanı bulduk. Kongre öncesi yaptığımız mülakat çalışmalarında, 'kapımız herkese açık' diye ilan etmiştik. Online başvurularla da teşkilatlarımızda bir çalışma yapmamış olsalar dahi pek çok kadınımız, bizimle çalışmak üzere geldiler. 15 Temmuz'dan sonra halkımız çok daha bilinçli bir şekilde, 'Elimi taşın altına koymak istiyorum. Ülkem için bir şeyler yapmak istiyorum.' diyerek geldi. Bu süreç içerisinde mülakat aşamasında, genel merkezimizde bin 200 kişiyle birebir görüşmeyi ben yaptım. 327 ilçemize yeni başkan ataması yaptık, 250 ilçemizde de mevcut başkanlarımızla devam ediyoruz."

- "Değişimler, partiye ivme kazandırıyor"

Değişimlerin, AK Parti'ye ivme kazandırdığını vurgulayan Çam, yeni isimlerle tecrübelileri bir araya getirerek sahada çok daha aktif bir kadın kollarını oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

AK Parti Kadın Kolları'nın sadece seçim döneminde değil her dönem halkın arasında yer aldığına işaret eden Çam, "Şu ana kadar 40 bin kadınla illerimizde mülakat yaptık." diye konuştu.

Çam, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığından Türkiye geneline, "Buyrun bugün bu ilimizde, bu ilçemizde mülakat yapılıyor. Sizleri de davet ediyoruz." şeklinde 120 bin SMS gönderdiklerini anlattı.

Bu SMS'lerin illerde ve ilçelerde hareketlenmeyi sağladığını anlatan Çam, bunun yansımasını da kongrelerde net olarak gördüklerini aktardı.

- Sahaya çıkmadan kampta eğitim

Kongre sürecini tamamladıktan sonra mayıs ayının başında büyük bir kamp yapacaklarını bildiren Çam, "81 il, 921 ilçe başkanımızın olduğu 3 günlük bir kamp planlıyoruz. Bu kamp, ramazan ayı öncesinde, sahaya çıkmadan önce yapılacak. Bütün kadın kolu başkanlarımız, bilinçli bir şekilde, kafalarında en ufak bir soru işareti olmadan sahaya çıkma imkanı bulacak." ifadelerini kullandı.

Kampta, iç, dış siyaset, teşkilatlanma ve kişisel gelişim ile ilgili eğitimler verileceğini kaydeden Çam, kriz yönetimi de dahil olmak üzere profesyonel isimlerden eğitim alacaklarını belirtti.

AK Parti'de teşkilattan ayrılma diye bir şey olmayacağının altını çizen Çam, "Görevlerini devreden arkadaşlarımız bile bizim içimizdedir. Bizimle birlikte hareket eder ve birlikte çalışmaya devam ederiz. Çünkü sahada yapacağımız çok iş var." değerlendirmesinde bulundu.

- 6 ile 30 yaş altı kadın kolu başkanı

"Hedefimiz mayıs ayının başında kongrelerimizi bitirmek" ifadelerini kullanan Çam, "6 ilimizde 30 yaş altı kadın kolu başkanı atadık. Cumhurbaşkanımız, siyasette gençlere yer vermemiz gerektiğini söyler. Biz de Kadın Kolları Başkanlığı olarak 30 yaşında altında gençlerimize böyle bir imkan verdik. Bu arkadaşları, tecrübeli isimlerle bir araya getiriyoruz. Tecrübeli isimlerin tecrübelerinden faydalanılıyor. Gençlerimiz de gençliğin sesi oluyor. O anlamda bu bütünleşme de bize sahada büyük bir avantaj sağlıyor." sözlerine yer verdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı