"Hedefimiz Beşiktaş'ın Avrupa'da çıtasını yükseltmek"

"Hedefimiz Beşiktaş'ın Avrupa'da çıtasını yükseltmek"

- Beşiktaş Mogaz Antrenörü Arın:"Her yerde başarıyı hedefliyoruz, başarı da sürekliliktir"- "Bir proje vardı. Bu proje doğrultusunda, önce Türkiye'de sonra Avrupa'da Beşiktaş Hentbol Takımı'nı popüler hale getirme düşüncesi vardı. Bu hedefle yola çıktık"-


İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Hentbolda Erkekler VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda ikinci sırada bulunan ve yarın Danimarka'nın TTH Holstebro takımını konuk edecek Beşiktaş Mogaz'ın antrenörü Müfit Arın, başarılarını sürekli hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Arın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin Beşiktaş'ın Avrupa'daki çıtasını yükseltmek olduğunu vurgulayarak, "Her yerde başarıyı hedefliyoruz. Başarı da sürekliliktir." dedi.

Başarının istikrarı konusunda Manchester United ve Arsenal örneklerini veren Arın, "Bu ekipler liglerinde devamlı kupa kazanan takımlar değil ama dünyada isimlerinden söz ettiren, taraftarı en çok olan ve forma satışı yüksek olan kulüpler. Ekonomik getirisi olan takımlar. Biz de böyle bir Beşiktaş oluşturmak istiyoruz. Belli zamanlarda kupaları almayı ve Avrupa'da çıtası yükselen Beşiktaş oluşturmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçta 2 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi alarak gruptan çıkma şansını sürdüren siyah-beyazlı takımın bu organizasyonda şimdiden en iyi başarıyı yakalamasına değinen tecrübeli çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Bir proje vardı. Bu proje doğrultusunda, önce Türkiye'de sonra Avrupa'da Beşiktaş Hentbol Takımı'nı popüler hale getirme düşüncesi vardı. Bu hedefle yola çıktık. Bir ekip oluşturduk ve bugünlere geldik. Başarıları daha da geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. 3 sezonda bunu başardık. Deneyimlerle buralara geldik."


- "Tek sıkıntımız rotasyon yapamamak"


Şampiyonlar Ligi'nde yer aldıkları D Grubu'nu değerlendiren Arın, "Takımların daha denk olduğu bir grup. Her takım birbirini yenebilir. Deneyimler bizim için önemliydi. 50 dakikalık oyunumuzu 60 dakikaya taşıdık." ifadelerini kullandı.

Takım olarak Şampiyonlar Ligi'ndeki tek dezavantajlarının rotasyon yapamamaları olduğunu anlatan Müfit Arın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye liginde ve Şampiyonlar Ligi'nde en fazla 9 oyuncuyla oynamaktan sıkıntı yaşıyoruz. Çarşamba-cuma maçlar ve öncesinde, sonrasında seyahatler. Yine de iyi sonuçlar aldık. Umarım daha üstüne çıkan ve önümüzdeki yıllarda hedefini, ekonomisini büyüten Beşiktaş'ı oluştururuz."

Arın, Şampiyonlar Ligi'nde iç saha maçlarında puan kaybetmemeleri ve deplasmanda ekstra puan almaları halinde gruptan çıkabileceklerini dile getirdi.


- İzmit'te oynamaları


Salon sıkıntısı nedeniyle İzmit'te Avrupa kupası maçlarını yapmalarına değinen Arın, "Tabii ki orada da taraftar yalnız bırakmıyor. Ama sonuçta merkezimiz İstanbul. İstanbul'da olmak keyif verir. Sonuçta biz her seferinde deplasmanda oynuyoruz. İstanbul'daki salon ve kulübün şartları neyse yönetim isteklerimizi yapmaya çalışıyor. Önümüzdeki yıllarda yapılacak salonla bu sıkıntının ortadan kalkacağını düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.


- TTH Holstebro maçı


D Grubu'nda yarın Danimarka'nın TTH Holstebro takımıyla sahalarında yapacakları maça değinen Müfit Arın, "İç sahada puan kaybetmemeye çalışıyoruz. Dinamik bir takımla karşılaşacağız. Dinamizmlerine ayak uydurursak, bütün pozisyonlardaki arkadaşlar sonuca katkı verirse, yine galibiyeti hedefleyen Beşiktaş olacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :