Hedefi Dünyanın En İyisi Olmak

Hedefi Dünyanın En İyisi Olmak

Wabba 2016 Dünya ve Kainat Vücut Geliştirme Şampiyonu olan Konyalı sporcu Süleyman Candan, “Yapabildiğim en üst noktaya kadar çıkmayı hedefliyorum. Tam olarak hedefim IFBB Pro lisansını alıp profesyonel ligde en üst seviyede yarışmaktır” dedi

Vücut geliştirmede Konya’ya birçok başarı kazandıran 39 yaşındaki Süleyman Candan, geçtiğimiz yıl Wabba 2016 Dünya ve Kainat Vücut Geliştirme Şampiyonu oldu. Yaklaşık 15 yıldır sporla ilgilenen aynı zamanda Metro City Vücut Geliştirme ve Fitness Salonu’nu işleten Süleyman Candan, Konya’nın sporcuya destek vermediğinden yakındı.

suleyman-candan--(35).jpg

KONYA SPORCUSUNA DESTEK VERMİYOR

Konya’da birçok değerlere sahip çıkılmadığını dile getiren dünya şampiyonu Candan, özel firmaların sporcuya sponsor olmasını, sporla ilgili kurumların ise başarılı sporcuların arkasında durması gerektiğinin altını çizdi. Dünya şampiyonu almasına rağmen Konya’dan destek alamadığını söyleyen Candan, “Ben yıllardır sporla uğraşan bir sporcu olarak Konya’dan  gereken desteği almadım. Dolayısıyla ben sporu sadece kendim için yapıyorum gibi oldu. Her sporcunun belli bir masrafı var. Özellikle başarılı ve yetenekli sporcular bu masrafları karşılayamadığı için sporu bırakmak zorunda kalıyor. Başarılı sporcular sadece destek almadığından sporu bırakıyorsa bu Türkiye’nin başarısızlığıdır. Bunun için hem özelde hem de devlet kurumları tarafından sporcuya destek verilmeli. Başarılı sporculara, Konyalı firmalar sponsor olarak destek olmalıdır. Bunların yanında sporla ilgili kurumlar gereken yardımları ve destekleri yapmalıdır” şeklinde konuştu.

SPORCU VİZYON GETİRİR

Türkiye ve dünya çapında tanının sporcuların reklam amaçlı kullanılarak hem kendisine hem de firmalara büyük faydası olacağının altını çizen Candan, “Bu konuda kendimden örnek vermek gerekirse; Konya’da faaliyet gösteren vinç ve motor yapımı firmalara bana sponsor olmaları gerekiyor. Ben gücü temsil ederek onların tanıtılmasına da büyük katkı sağlarım. Bunun yanında iyi bir futbolcu hız, çeviklik ve yetenekle ilgili her reklamda kullanılabilir. Bunun gibi bir çok örnekler bulunuyor. Fakat Konya’da sporcular firmalardan gerekli desteği bulamıyor. Bunun sonucunda ya sporu bırakmak zorunda kalıyorlar ya da yeterli derece de profesyonel olmadan spora devam ediyorlar. Fakat, sporcunun vizyon getireceğini kimse hesaplamıyor” dedi.

 

hedefi-(3).jpg

FEDERASYON İKİNCİLERİN MASRAFINI KARŞILAMIYOR

Türkiye’yi her yarışta temsil etmek istediğini dile getiren 2016 Wabba Şampiyonu Candan, “Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu’nunu İspanya yapılacak olan International Federation of Body Building and Fitness (IFBB) Dünya Şampiyonası’na katılıyor. Federasyon tarafından dünya şampiyonasına katılacak sporcular için seçmeler yapıldı. Bu seçmelerde İspanya’da Türkiye’yi temsil edecek birincilerin tüm masrafları federasyon tarafından karşılanırken, ikincilerin masrafları ise sporcuların kendisi karşılaması kararı alındı. Bu seçmelerde ben ikinci oldum ve Federasyon benden masraf bedelini istiyor. Federasyona bağlı Türkiye Milli takımının bu kararını doğru bulmuyorum. Herkese aynı şartların sağlanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

suleyman-candan--(10).jpg

 

 

‘FEDERASYON, MİLLİ FORMAYI SPORCUYA SATIYOR’

‘Milli Takım, milli formayı ikinci olanlara satıyor’ diye konuşan Candan, “Milli Takım, Dünya şampiyonasına katılacak ikinci sporculardan 4 bin lira masraf parası istendi. Burada tüm sıkletlerde yarışmacı olmak zorunda. Gençlik ve Spor Bakanlığı; Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu’na belli bir ödenek verdi. Bu ödenekten ve kendi gelirlerinden dünya şampiyonasına katılacak tüm sporcuların masraflarının karşılanması gerekiyor. Türkiye’de böyle durumlar olduğu sürece spor başarılarımız istenilen seviyeye gelemez. Milli takımla birlikte dünya şampiyonasına katılmak için aylardır hazırlanıyorum. Türkiye’yi temsil etmek için günümün 4 saatini antrenmanlara ayırdım ve kendim için bir çok masraf yaptım. Benim gibi daha nice sporcu bulunuyor. Bu sporcular dünya şampiyonasına giderken masraflarını kendilerinin karşılaması kadar ilginç bir durum yoktur” şeklinde konuştu.

hedefi-(2).jpg

 ‘MİLLİ TAKIMDAN ÇIKTIM’

IFBB tarafından İspanya’da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılma kararını kafasından çıkarttığını belirten Candan şöyle konuştu; “Federasyonun Türkiye şampiyonası seçmelerini yaptıktan sonra birinci ve ikinci sporcuları dünya şampiyonasına götürür. Birinci olan sporcuların tüm masrafları federasyonu tarafından karşılanıyor. Fakat ikincilerin tüm masraflarını ise sporcuların kendisi karşılıyor. Ben bu durumu doğru bulmadığım için Milli Takımdan ayrılma kararı aldım. Sporcu olarak destek bulamadığımız gibi birde Türkiye’yi temsil edeceğimiz yarışmada kendi masraflarımızı kendimizin karşılamasını kabul etmiyorum”

suleyman-candan--(1).jpg

29 EKİM’DE WBBF’DE YARIŞACAK

Süleyman Candan, Word Body Building Federation (WBBF) Grand Prix tarafından Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılacak dünya şampiyonasına katılacağını söyledi.   WBBF tarafından Türkiye’den 11 kişinin seçildiğini ifade eden Candan, “Almanya’daki dünya vücut geliştirme şampiyonasına  WBBF Türkiye Başkanları Sadık İnan ve Cansun Özbaş tarafından katılma şansı bulduk. Bu başkanlar beni de davet ederek bu şampiyonaya katılmaya karar verdim. WBBF şampiyonasına benim davet edilmem gurur verici oldu. 29 Ekim’de WBBF tarafından Almanya’da düzenlenen Dünya Prand Prix Şampiyonası’nda 11 arkadaşımla katılacağım. Kendimi artık bu yarışmaya hazırlıyorum. Burada iyi bir başarı getireceğime inanıyorum” diye konuştu.

 

suleyman-candan--(13).jpg

HEDEFİM, EN ÜST BAŞARI

Spora olan sevgisi bitmek bilmeyen 39 yaşındaki dünya şampiyonu Süleyman Candan, hedefinin dünyanın en iyisi olmak olduğunu dile getirdi. IFBB Profesyonel lisansını almayı hedeflediğini ifade eden Candan, “Bundan sonraki hazırlanmalarımda da kendimle yarışarak yeni hedeflerime ulaşacağım. Yapabildiğim en üst noktaya kadar çıkmayı hedefliyorum. Tam olarak hedefim  IFBB Pro lisansını alıp profesyonel ligde en üst seviyede yarışmaktır. Bir dünya şampiyonluğum ve birçok derecem var. Bunları daha da yükseklere ulaştırıp başarılarımı artırmak istiyorum. IFBB Pro lisansında dünyanın en iyi olmayı hedefledim. Amacıma ulaşmak için kendimi  her gün  daha çok geliştiriyorum” şeklinde konuştu.

 

KONYA’YA SPORCU KAZANDIRIYOR

Yazır Mahallesindeki Metro City Fitnes Salonu’nu işleten Süleyman Candan, buradaki öğrencilerine antrenörlük yapıyor. Amacının Türkiye’de bu sporu en üst seviyelere taşımak olduğunu aktaran Candan şunları söyledi:“Buraya gelen sporculara en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum. Eğitimlerimizde sporcular sadece spor yapmakla kalmıyor, bunun yanında doğru beslenme, dengeli yaşamak gibi profesyonel eğitimleri de anlatıyorum. Bu spor dünyada çok profesyonel olarak yapılıyor. Ama Türkiye’de vücut geliştirme sporuna gereken ilgi ve alaka gösterilmeden yapılmaya çalışılıyor. Ben bu işi yıllardır yapmama rağmen daha birçok yönünü öğrenmeye çalışıyorum. Bilginin sonu olmadığı gibi bu sporda da kendini geliştirmenin sınırı yok. Sağlıklı beyinler, bedenler ortaya çıkartarak işimizi en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Daha önce 4 yıl içerisinde 4 sporcu burada kendini çok iyi geliştirdi. Bu sporcularımızdan iki tanesi Türkiye derecesine girdi. Bu sporcular kendi kategorilerinde bazı başarılar sağladılar. Bunların yanında vücut geliştirmek isteyen, zayıflamak isteyen vatandaşlarımız burada en iyi şekilde sporlarını yaptırmaya çalışıyoruz. Burada ben de antrenör hocaları olarak elimden gelen tüm desteği veriyorum. Spor salonumuzda bazı takımlar burada antrenmanlarını yapıyorlar. Bundan sonraki dönemde de çizgimizi bozmadan devam edeceğiz.”

Servet R. Çolak-Memleket

 

suleyman-candan--(23).jpg

suleyman-candan--(21).jpg

 

 

 

 

Etiketler :