Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz

Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz

Anadolu Selçukspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Ay hedefe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

 

Mehmet Ay, '20.04' yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç kadrosuna sahip olduklarını kaydederek, “Türkiye liglerinin en genç takımı ile bir yandan geleceğe oyuncu hazırlarken diğer yandan şampiyonluk kovalayan birçok kulüp ile yarışmak zorunluluğumuzda var.  Geçtiğimiz yıl başlattığımız sezon öncesi hazırlık kampı ile yine uzun süreli seçmelerimiz olacak. Son 9 maçta sadece bir kez yenildik.  Ama unutulmasın ki asıl amacımız Konyaspor’a oyuncu yetiştirmek” dedi.

YAKALADIĞIMIZ ÇIKIŞ SÜRÜYOR

Mehmet Ay’ın açıklamaları şu şekilde:

Son oynadığımız 9 maçtan sadece birisini kaybettik. Takımımız ligin ilk yarısında yakaladığı çıkışı sürdürüyor. Oynanan her maçta futbol kalitesinin ve becerisinin üzerine koyarak devam eden bir futbolcu topluluğumuz var. Liglerin en genç takımı olmamızın yanı sıra bitmek bilmeyen enerjileri ile rakiplerinin korkusu olmayan başaran bir yapıya sahip olduk. Yakaladığımız çıkış inşallah devam edecek.

TEKNİK EKİBİMİZDE TECRÜBE EDİNİYOR
Sezon başında yeni kurulan bir ekip olmamıza rağmen uyum sorununu en kısa süreye indirmeyi başardık. Teknik adamlık kariyerine geçtiğimiz sezon başlayan ve çalışmaktan başka bir düşüncesi olmayan Alper hocamız ve ekibi bu uyumun sağlanmasında büyük özveride bulundular. Geçtiğimiz sezon Aykut Kocaman ve ekibinin çalıştırdığı Atiker Konyaspor’dan aldıkları desteklerle tamamen günümüz şartlarına göre, bilimsel metodlarla çalıyorlar. Konyaspor’da kullanılan analiz çalışmalarının aynısını bizim ekibimiz başarıyla sürdürüyor.

ZİRVEYE OYNAYAN TAKIMLARA KARŞI İYİ SONUÇLAR ALDIK
Çok düşük bir bütçe ile katıldığımız ligde sezon başında kurdukları güçlü kadrolarla ve güçlü mali yapıları ile şampiyonluk adayları arasında gösterilen ekiplerin birçoğunu yendik. Genç ve tecrübesiz olarak gösterilen takımımız Konya’ya lider gelen Gümüşhanespor ile Sakaryaspor ve Bandırmaspor’u yenerken, Altay ile berabere kaldı. Şehir takımlarına karşı deplasmanda oynamak çok zordur. Deplasman baskınsını iliklerinize kadar hissettiğiniz bu tür karşılaşmalarda oyuncularımızın sahada duruşları bizim için çok önemli. Konyaspor’un geleceğini oluşturacağına inandığımız bu ekip, en zorlu deplasmanlarda bile yılmadan mücadelesini verdi. Vermeye de devam edecek.

OYNADIĞIMIZ FUTBOL BEĞENİ KAZANDI
Taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanan bir oyun yapımız var. Çok koşan ama ne için koştuğunu bilen, rakibinin oyununa saygı duyup sahada kendi doğrularını sergilemekten asla taviz vermeyen genç ve çalışkan bir yapımız var. Zaman zaman rakip takım yorumcularının bile dile getirdiği gibi, hiç yorulmayan oyuncularımız elbette tecrübe edinme döneminde hatalarda yapacaklar. İyi niyetle yapılan ve gelişim esnasında ortaya çıkan hatalar bizim övünç kaynağımız olacaktır. Bu hatalar oyuncu gurubumuzun gelecekte kendine daha fazla güvenebilen bir yapıya sahip olmalarını sağlayacaktır. Bu anlamda birlikteliğimizi koruyabilmek bizim için çok daha önemlidir.

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ TAKIMIYIZ 
Transfer yasağı olan bir iki ekip dışında Türkiye liglerindeki en geç takıma sahibiz. Alt yapımızdan sürekliliğini sağlamaya çalıştığımız oyuncu desteği ile devre arasında yaş ortalamamız 20.04’e düştü.  Elbette bu yapının ortaya çıkması zaman alırken büyük uğraşlar sonucu elde edildi. Alt yapı takımlarımızın verimli çalışmaları ile gelecekte ortalamayı 20’nin altına bile çekebiliriz.

MİLLİ TAKIMIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE
Genç futbolcularımız gerek bireysel gerekse takım olarak ortaya koydukları performans ile Milli takım antrenörlerinin takibine girdi. Oynadığımız müsabakalar zaman zaman mercek altına alınırken Milli takım bölge antrenörleri maçlarımızı izleyerek raporlar oluşturmakta. Bu bizim için ayrı bir sevinç kaynağı. Yakın zamanda Milli takımlara da çok sayıda oyuncu veren bir ekip olacağımızı düşünüyoruz. Bununla birlikte oyuncularımızla üst liglerdeki bazı kulüplerin yakından ilgilendiğini biliyoruz.

SEZON ÖNCESİ HAZIRLIK KAMPLARIMIZ DEVRİM NİTELİĞİNDE
Geçtiğimiz yıl başlattığımız sezon öncesi kamp çalışmaları bu anlamda bir devrim oldu. Bütün takımlar tatil yaparken teknik kadromuz sezonu 1 ay erken açtı. Yaptıkları sezon öncesi hazırlık kampı ile sezon hazırlıklarına başladı. Yurt dışından daha önce takip ettiğimiz gurbetçi oyuncular bu kampa davet edilerek birkaç hafta süre ile çalışmalara tabi tutuldu ve sonunda seçmeler yapıldı. Tüm alt yapı antrenörlerimize de açık gerçekleştirilen kamp süresince tespit edilen isimler kadromuza dahil edildi. Şimdi yurt dışında yine belirlediğimiz ve hala süren çalışmalarımız var. Sezonun tamamlanması ile birlikte yapacağımız yeni kamplar, yeni oyuncular kazandıracak.

AsIL AMACIMIZ KONYASPOR’A OYUNCU YETİŞTİRMEK
Türkiye liglerinin en genç takımı ile bir yandan oyuncu hazırlarken diğer yandan şampiyonluk kovalayan birçok kulüp ile yarışmak zorunluluğumuzda var. Oyuncu gurubumuz oynadıkları zorluk derecesi yüksek maçlardan sonra kendi güçlerinin farkına vardılar. Tecrübeler edindikçe takım anlamında belirli bir noktaya geleceklerine bizler inanıyorduk. Bunu da gerçekleştirme yolunda ilerliyorlar. Bunun yanı sıra her zaman dile getirdiğimiz bir gerçek var. Biz bir alt yapı takımıyız. Ligde varlığımızı sürdürmenin yanında yetiştireceğimiz oyuncularla A takımımız olan Atiker Konyaspor’a oyuncu desteği sağlayabilmenin uğraşı içindeyiz. Gerek kendi alt yapımızdan yetişen, gerekse gurbetçi gençlerimiz arasından bulup getirdiğimiz oyuncularımız zaman içinde bizim bu hayalimizi gerçekleştirecekler. Tüm mesaimizi bunun için harcıyoruz.

Etiketler :