HDP'nin "sokak" çağrısı

HDP'nin "sokak" çağrısı

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "Sokağa çağrı, milletimize ihanet niteliğindedir"- "HDP, Zeytin Dalı Harekatı'yla tutuşan teröristlere can simidi olmaya çalışmaktadır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bu çabaları boşunadır"

TBMM (AA) - HATİCE ÖZDEMİR TOSUN - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Zeytin Dalı Harekatını önlemek amacıyla sokağa yapılan çağrının, millete ihanet niteliğinde olduğunu belirterek, "HDP, Zeytin Dalı Harekatı'yla tutuşan teröristlere can simidi olmaya çalışmaktadır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bu çabaları boşunadır." dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyük bir terör tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu, Suriye sınırında bir terör ordusu kurulmaya çalışıldığını söyledi.

Güvenpark, Merasim Sokak, Vezneciler saldırılarını gerçekleştiren teröristlerin neredeyse tamamının Suriye’nin kuzeyinde PYD/PKK kamplarında eğitim görüp Türkiye'ye geçtiklerini ifade eden Turan, şunları söyledi:

"Devletimiz, uluslar arası hukuka uygun bir şekilde sınırlarını korumaya çalışıyor. Şunu herkesin bilmesi gerekiyor ki bu sorun, siyaset üstü milli bir meseledir. Sınırımızda oldubittilerle terör devleti kurulmaya çalışılırken, sınırlarımızdan terör sızıntıları varken bizler oturup bunu mu seyredeceğiz? Çok merak ediyorum, malum parti hangi gerekçeyle milletimizi sokağa çağırıyor? Teröristler elini kolunu sallaya sallaya sınırlarımızdan geçip istedikleri eylemleri yapabilsinler diye mi? Sınırımızda terör devleti kurulsun diye mi? Sokağa çağrı milletimize ihanet niteliğindedir."

Vatandaşın ise aklıselim davranarak sokak çağrılarına uymadığını dile getiren Turan, "Bu çağrının yapılmış olması bile HDP’nin iplerinin kimin elinde olduğunu göstermiştir. HDP, Zeytin Dalı Harekatı'yla tutuşan teröristlere can simidi olmaya çalışmaktadır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bu çabaları boşunadır. Sosyal medyada da operasyona karşı sokağa çağrı yapanlar da basına çıkıp milletimizi sokağa davet edenler de bunun hesabını verecektir. Ordumuz galip gelene kadar da bu operasyon devam edecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :