HDP'nin Konya'daki Dedeoğlulları katliamı üzerinden provokasyonu sürüyor!

HDP'nin Konya'daki Dedeoğlulları katliamı üzerinden provokasyonu sürüyor!

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Konya'da 7 üyesi katledilen Dedeoğulları ailesini ziyaret etti. Bir süre Konya'da olacağını belirten Gergerlioğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nu hedef alarak yeni bir provokasyona soyundu

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Konya'nın Meram ilçesinde 7 ferdi 11 yıllık husumet sonucu katledilen Dedeoğlulları ailesini ziyaret ederek 'ırkçı saldırı' iddialarıyla provokasyona soyundu. Gergerlioğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nu hedef aldı.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, iki aile arasındaki yıllardır süregelen husümeti kaşımaya devam ederek, cinayetin 'ırkçı' bir saldırı olduğunu iddia etti.

"Komisyon Konya'ya gitmeme kararı aldı"

HDP'li Gergerlioğlu, “Konya’da Dedeoğulları katliamına ilişkin husus komisyona götürüldü. Komisyon başkanlığı olayı cinayetlerin sebebini araştırmadan, ‘köylü husumetidir’ diyerek Konya’ya gitmeme kararı aldı. Oysa aile 12 Mayıs sürecinde saldırıya uğradığı zaman, saldırının ırkçı bir saldırı olduğunu söylüyor. Ardından aile bununla ilgili suç duyurusunda bulunuyor ve koruma talebinde bulunmasına rağmen, yeterli önlemler alınmıyor. Burada ciddi bir görev ihmali var. Komisyon havuz medyasının açıklamalarına bakarak kendi kafasına göre karar veriyor” dedi.

"TBMM İnsan Hakları Komisyonu kapatılmalı"

Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na tepki göstererek, “Siz komisyonsunuz ve işiniz gidip olayı araştırmaktır. Biz defalarca helikopterden atılan Kürt köylülerini, işkenceleri, insan kaçırmaları, çıplak aramaları, KHK vb. birçok konuyu komisyona taşıdığımızda, geri döndü. Ben bu komisyondan ümidimi yitirdim. Komisyon başkanı kırmızı plakalı araçla dolaşmaktan başka bir şey yapmıyor. AK Parti ve MHP üyelerinin çoğunlukta olduğu komisyon sadece iktidarın araştırın dediği konuları araştırıyor. Komisyon araştırmayan bir komisyon haline geldi. Bence bu komisyon kapatılmalı.”

"Bir süre Konya'dayım! Katliamın nedenlerini araştıracağım"

Bir süre Konya'da olacağını belirten Gergerlioğlu, “Ben çabalarımla Konya’da bu katliamlarının nedenini araştıracağım. Burada herkesle görüşeceğim. Önyargısız bir şekilde herkesle görüşüp, ayrıntılı bir inceleme yapacağım. Burada her farklı kesimi dinlemek istiyorum.” dedi.

"Kürtler sadece bugün öldürülmedi"

Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, cinayetin işlendiği gün şu ifadeleri kullanmıştı: "Kürtler, sadece bugün öldürülmedi, dün de öldürülüyorlardı, 50 yıl önce de. Öldürülme nedenleri hiç değişmedi ama o nedenler hiç bilinmek de istenmedi. Yine öldürüldüler, aynı nedenler ve aynı yöntemlerle. Çok üzgünüm."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.