HDP'nin Kartal Mitingi

HDP'nin Kartal Mitingi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:- "Bizler, tarihte ilk defa Meclis'te bir halk iktidarına doğru yürüyoruz. Bu tarihi fırsatı kaçırmayacağız"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tarihte ilk defa Meclis'te bir halk iktidarına doğru yürüdüklerini belirterek, "Bu tarihi fırsatı kaçırmayacağız" dedi. 

Kartal Meydanı'nda halka seslenen Demirtaş, mitingdeki coşku ve mutluluğun daim olacağını söyledi. 

Partililere 7 Haziran akşamı büyük bir zafer armağan edeceklerini aktaran Demirtaş, "Bir kurtuluş adresimiz var, Halkların Demokratik Partisi. Bu umudumuzu, yani karla kaplı bu yolu açan büyük kar makinesini, iktidara doğru taşımak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu. 

HDP'nin hedefinin sadece barajı açıp Meclis'e girmek olmadığını anlatan Demirtaş, uzun soluklu bir yürüyüş başlattıklarına işaret etti. Demirtaş, halk iktidar oluncaya kadar yürüyüşlerinin devam etmesi gerektiğini dile getirerek, 8 Haziran sabahı mücadeleyi kaldıkları yerden sürdüreceklerini belirtti. 

Seçim bildirgelerinin Türkiye'nin her yerinde aynı heyecanı yarattığına dikkati çeken Demirtaş, ülkenin gerçek sahiplerinin horlanan ve hareket edilenler olduğunu kaydetti. 

AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, partilerinin coşkulu ilerleyişinden bazılarının korktuğunu savundu. Demirtaş, cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa gerçek bir halk partisinin iktidara yürüdüğünü ileri sürerek, Türkiye'nin bunu sevinçle ve heyecanla karşıladığını bildirdi. 

- "Başörtünüzden dolayı sizi horlayanlar korksunlar"

Türkiye'nin ezilenlerinin korkmasına gerek olmadığına işaret eden Demirtaş, "Şu meydanlarda gezi direnişinde eşlerimizi, evlatlarımızı katledenler, sokakta sizlere zulüm, gazla, tankla, copla işkence yapanlar korksunlar. Korksunlar, çünkü HDP'nin iktidarında bunlara yer yok. Kimler korksunlar? Saati olanlar. Sırf, 'saat kaçtır?' diye bakmak için her bir bakışı birkaç bin dolara mal olanlar, korksunlar. İnancınızla alay edenler, mezhebinizden dolayı sizi meydanlarda yuhalatanlar korksunlar. Başörtünüzden dolayı sizi horlayanlar korksunlar" diye konuştu. 

HDP'nin Türkiye'nin gerçek fotoğrafı olduğunu savunan Demirtaş, partililerden partilerinin kardeşlik mesajını kapı kapı anlatmalarını rica ederek, "Bizler, tarihte ilk defa Meclis'te bir halk iktidarına doğru yürüyoruz. Bu tarihi fırsatı kaçırmayacağız. Nereden geldiğimizi de nereye gideceğimizi de çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bu akşamın Regaib Kandili olduğunu hatırlatan Demirtaş, "İnşallah hayırlara vesile olacak. Dualarınızı bizden esirgemeyin" şeklinde konuştu. 

Hdp'nin Kartal Mitingi

Hdp'nin Kartal Mitingi

Kaynak:Haber Kaynağı