Hdp'nin Eskişehir Mitingi

Hdp'nin Eskişehir Mitingi

Eş Genel Başkan Yüksekdağ:- "Emeği, barışı, özgürlüğü, demokrasiyi 7 Haziran seçimlerinde hep birlikte kazanacağız. Bütün Türkiye olarak yeni yaşamımıza bir kapı açacağız"

ESKİŞEHİR (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Eskişehir'deki mitingde, "Emeği, barışı, özgürlüğü, demokrasiyi 7 Haziran seçimlerinde hep birlikte kazanacağız. Bütün Türkiye olarak yeni yaşamımıza bir kapı açacağız" dedi.

Yüksekdağ, Odunpazarı Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde, genel seçimlerin, Türkiye'nin geleceğini belirleme kampanyası olduğunu vurguladı.

HDP'nin kimseyle koalisyon kurmayacağını belirten Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Biz en büyük koalisyonu kurmuşuz. Halkların koalisyonunu kurmuşuz. 7 Haziran'da halkların demokratik koalisyonu kazanacak. İş ve çalışma koşullarını yenileyeceğiz. Güvenceli yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Bütün işçileri, bütün üretenleri, kadınları ve gençleri, insanca yaşanabilecek bir ücrete kavuşturacağız. 7 Haziran'a kadar kalan 10 günlük süreyi, Eskişehir'in emek seferberliği, coşkusu ve üretkenliğiyle en iyi şekilde değerlendirmeliyiz."

Yüksekdağ, seçimin güvenliğini, sadece sorumluluk ve sağduyu ile sağladıklarını savundu.

HDP'nin, kollarını bütün Türkiye'yi kucaklayacak kadar açacağını dile getiren Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bütün halkları, bütün siyasi görüşleri arasında hiçbir ayrım gözetmeden kardeşlik ve barış çağrımızı bütün Türkiye halkına ve toplumuna ulaştıracağız. Bizim demokratik siyaset sicilimiz, bütün bir seçim kampanyası boyunca tertemiz, ak pak ama siyasi iktidarın, AKP hükümetinin sicili gittikçe kararıyor. Emeği, barışı, özgürlüğü, demokrasiyi 7 Haziran seçimlerinde hep birlikte kazanacağız. Bütün Türkiye olarak yeni yaşamımıza bir kapı açacağız."

Bu arada, miting alanına girerken üzerlerinin aranmasına izin vermeyen bir grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Kaynak:Haber Kaynağı