HDP'nin "Darbelere hayır, demokrasi hemen şimdi" mitingi

HDP'nin "Darbelere hayır, demokrasi hemen şimdi" mitingi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:- "Bu toprağın onurlu halkları bir kere daha her türlü darbeye karşı özgürlük diyoruz, direniş diyoruz, hemen demokrasi diyoruz, herkese demokrasi diyoruz"

TUNCELİ (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bu toprağın onurlu halkları bir kere daha her türlü darbeye karşı özgürlük diyoruz, direniş diyoruz, hemen demokrasi diyoruz, herkese demokrasi diyoruz." dedi.

Yüksekdağ, partisince Tunceli'deki Kışla Meydanı'nda "Darbelere hayır, demokrasi hemen şimdi" sloganıyla düzenlenen mitingde, tarih boyunca darbelere, esarete karşı özgürlük için direndiklerini söyledi.

Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasından geçtiğini ifade eden Yüksekdağ, "Bu toprağın onurlu halkları bir kere daha her türlü darbeye karşı özgürlük diyoruz, direniş diyoruz, hemen demokrasi diyoruz, herkese demokrasi diyoruz." dedi.

Yüksekdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbelere karşı olduklarını söyleyenlerin de bir sınav içinde olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bizler tarihimiz boyunca bu sınavı verdik. Her darbe bizlere karşı, halklarımıza karşı gerçekleştirildi ve askeri darbeler karşısında OHAL, sıkıyönetimler karşısında bizler daima özgürlüğün saflarında olduk. Halkın demokratik haklarının saflarında olduk. Bizim yerimiz hiçbir zaman değişmedi. Bizim yerimiz her zaman darbelerin karşısında, özgürlüğün yanında, özgürlük direnişinin tam ortasında ama bugün darbeye karşı olduklarını söyleyenlerin yeri değişiyor."

Demokrasiyi sağlamak, herkese demokratik haklarını sağlamak için artık bu topraklarda kimsenin kaybedecek zamanı olmadığını belirten Yüksekdağ, "İşte bizler bugün bunun için darbeye karşı hemen demokrasi, hemen özgürlük ve herkese demokrasi, herkese özgürlük diyoruz." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :