Hdp'liler Uşak Valisi'ni Ziyaret Etti

Hdp'liler Uşak Valisi'ni Ziyaret Etti

HDP Mersin Milletvekili Kürkçü: - "Yaşanan olayları değerlendirmek için kente geldik. Uşak'tan şimdilik gönül rahatlığıyla ayrılıyoruz"

UŞAK (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, yaşanan olayları değerlendirmek için Uşak'a geldiklerini belirterek, "Şu an itibariyle gönül rahatlığı ile kentten ayrılıyoruz" dedi. 

Kürkçü ve beraberindeki heyet 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının ardından çıkan olaylarla ilgili bilgi almak üzere Uşak Valisi Seddar Yavuz'u ziyaret etti. 

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Kürkçü, tüm partilerin seçim düzleminde sahip oldukları hakları kısıtsız kullanması konusunda Uşak Valisi Seddar Yavuz ile görüş birliğine vardıklarını söyledi.

Yaşanan olayların arkasında kimlerin olduğunun ortaya çıkarılmasını istediklerini, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Kürkçü, şunları kaydetti:

"Yaşanan olayları değerlendirmek için kente geldik. Uşak'tan şimdilik gönül rahatlığıyla ayrılıyoruz. Şehirde genel bir saldırganlık havası yok, şehir halkından kaynaklanan bir dışlamadan ziyade bazı grupların dışarıdan uzanan kimi müdahalelerin sonucu olarak saldırıların gerçekleşti konusunda hem fikiriz. Olanları yine de olmamış saymayacağız, bunu aklımızda tutuyoruz. Gelecekte benzeri olayların yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Uşak bizim Türkiye'nin her yeri gibi kendimizi özgür hissedebildiğimiz bir kent."

-"Seçim güvenliğinin sağlanmasından hükümet sorumlu"

Bir çok ilde HDP binalarına yönelik saldırılar gerçekleştiğini öne süren Ertuğrul Kürkçü, "Bizim istediğimiz seçim güvenliğiyle ilgili hükümetin sorumluluğunu yerine gelmesi. Hükümet seçim güvenliğini sağlamakta zorunludur. Seçim güvenliği ve adaleti her gün Cumhurbaşkanı tarafından bizzat sistematik olarak ihlal ediliyor, partimiz hedef gösteriliyor, kitleler kışkırtılıyor. Uşak'ta yaşadığımız nahoş durumlarında gerisinde yukarıdan yapılan kışkırtmaların etkisi var."

-"Van'da sanat hatası olmuş"

Gazetecilerin "Van'da tepki çeken ilanlar"la ilgili sorusunu yanıtlayan Kürtçü, "Van Büyükşehir Belediyesi kendi açıklamasını yaptı. Kötü bir iletişim stratejiyle yapılmış bilboardların çok daha kötü bir biçimde şekilde istismar edildiğini düşünüyorum. Toplatılması da bu yüzden oldu, iddiaları kabul ettikleri için değil. Bu iletişim stratejisi bu saçma sonucu vermiş olduğunu görmelerinden dolayı toplatıldı. Meramını anlatmak bir sanat hepimizin bildiği gibi, burada bir sanat hatası olmuş" ifadelerini kullandı.

HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise Doğu'da hiç bir partinin il binasına saldırı olmadığını ileri sürerek, gerilimden uzak bir seçim ortamının yaratılmasını istediklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı