HDP'li vekiller AYM'ye bireysel başvuru yapacak

HDP'li vekiller AYM'ye bireysel başvuru yapacak

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran anayasa değişikliğinin iğtali için AYM'ye bireysel başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, "Dokunulmazlık düzenlemesine ilişkin 26 Mayıs Perşembe günü Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruları yapacağız." dedi.

Tuğluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran anayasa değişikliğinin iptali için, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapma kararını yeniden değerlendirdiklerini ve başvuru tarihini 26 Mayıs Perşembe saat 14.00 olarak kararlaştırdıklarını bildirdi.

Aysel Tuğluk, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ adına da bireysel başvuruların yapılacağını belirtti.

Kendisinin de parti avukatları ve Ankara'da bulunan milletvekilleri ile Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya katılacaklarını anlatan Tuğluk, başvuru sonrasında basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.