HDP'li Vekilden Skandal Tehdit: "Çok sayıda insan ölür!"

HDP'li Vekilden Skandal Tehdit: "Çok sayıda insan ölür!"

HDP'li Milletvekili Selma Irmak, dokunulmazlıkların kaldırılmasını değerlendirerek, "Biz Meclis zeminini terk edersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir" dedi.

Dokunulmazlık teklifinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından HDP’lilerin tehditleri de iyice terörist üslubuna dönüştü. HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, "Biz meclis zeminini terk edersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir. Önünde sonunda yine müzakere ve diyalog ile sorunları çözeceğiz" dedi.

Amerikanın Sesi Radyosu Kürtçe servisine konuşan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili skandal açıklamalar yaptı. Milleti ‘ölümle’ tehdit eden Irmak şunları söyledi:

Biz meclis zemininde çalışmak ve burayı terk etmek istemiyoruz. Bu zemini terk edersek çok sayıda insan yaşamını yitirecektir.

Önünde sonunda yine müzakere ve diyalog ile sorunları çözeceğiz. Kaç yıl geçerse geçsin yine sorun masada çözülecektir. Biz bu nedenle 10- 20 yıl kaybetmek ve binlerce insanın ölmesini istemiyoruz. Biz sonuna kadar meclis zemininde mücadele etmek istiyoruz.

En büyük engel olarak HDP'yi görüyorlardı ve bu el koyma ile bunu aşıyorlar. CHP ve MHP onların bastonu oldular, onlarla yürüyecekler.

Halkımız moralini bozmasın, biz moralsiz değiliz, bizim direniş alanımız sadece meclis değil, alanlardır. Halkımız yıllardır bu alanlarda onurlu bir yaşam için direniyor, biz onların temsilcileriyiz.