HDP'li Özsoy:

HDP'li Özsoy:

"Şimdiden 'evet' sonucunu gayrimeşru ilan ediyoruz"

TBMM (AA) - HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, referandumdan "evet" çıkması halinde, şimdiden bu sonucunu gayrimeşru ilan ettiklerini savundu.

Özsoy, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, referandum yaklaşırken anket sonuçlarında "evet"i bulamayan iktidarın, her türlü hile, manipülasyon ve ikiyüzlülükle kampanyada başarılı olmaya çalıştığını iddia etti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığının, "Her evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır" şeklinde bir pankart astığını daha sonra "Biz yapmadık, soruşturuyoruz" diyerek pankartı indirdiğini öne süren Özsoy, devletin istihbaratının bu kadar yoğun olduğu bir yerde pankartı asanların bulunmamasının ilginç olmadığını söyledi.

Özsoy, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığının, bu konuda derli toplu açıklama yapmasını ve özür dilemesini beklediklerini belirterek, "Bu pankart ikiyüzlülüğü gösteriyor. Şeyh Sait'in 4. göbekten torunuyorum, aile olarak incindik. AKP, Şeyh Sait'in kayıp mezarı konusunda tek adım atmadı. 15 yıl sonra referandum arifesindeyken Şeyh Sait'in anısını, mirasını, çirkin, ahlaksız şekilde referandum kampanyası içinde tüketmeye çalışıyor. Şeyh Sait'in anısına, mirasına sahip çıkmaya çalışanlara dava açıyorsunuz, diğer yandan onun mirasını, anısını son derece çirkin şekilde referandum kampanyasında kullanıyorsunuz." diye konuştu.

Sandık kurullarına müdahaleler olduğunu, olağanüstü hal koşulları altında kampanya yapmaya çalıştıklarını öne süren Özsoy, birçok şehirde HDP'nin sandık kurulu üye ve başkanlarına müdahalelerde bulunulduğunu, 140 sandık görevlisinin reddedildiğini savundu. Özsoy, "Bütün bu hile, hurdaların hepsinin listesini uluslararası ilgili kurumlarla paylaşacağız, bunları teşhir edeceğiz." dedi.

Özsoy, "evet"çilerin de "hayır"cıların da özgür koşullarda kampanya yürütmesi çağrısında bulunarak, şimdiden "evet" sonucunu gayrimeşru ilan ettiklerini söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :