HDP'li Buldan, erişimi engellenen internet sitelerini sordu

HDP'li Buldan, erişimi engellenen internet sitelerini sordu

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla erişimi engellenen 96 internet sitesinin nasıl belirlendiğini sordu.Buldan,...

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla erişimi engellenen 96 internet sitesinin nasıl belirlendiğini sordu.

Buldan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Türkiye'nin basın özgürlükleri sıralamalarında hızla gerilediğini, bazı basın yayın organlarının propaganda odaklı yayınları nedeniyle de basının itibarının zedelendiğini belirterek, "Hükümetin baskılarına boyun eğmeyen özgür basın kurumları ise militan bir hukuk anlayışıyla sindirilmeye çalışılmaktadır" ifadesini kullandı. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir televizyon programında bazı basın yayın organları için "Bunlar suç makinesi. Terör örgütünü övüyorlar" dediğini bildiren Buldan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca 96 internet sitesine erişimin engellendiğini kaydetti. 

Bu sitelerin arasında yayında olmayan sitelerin de bulunduğunu savunan Buldan, şu soruları yöneltti:

"TİB söz konusu engelleme kararında Bülent Arınç'ın talimatıyla mı hareket etmiştir? Terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen bu siteler bu eylemi ne zamandır gerçekleştirmektedir ve engellemenin bu tarihte başlamasının gerekçesi nedir? Hakkında engelleme kararı verilen 96 site hangileridir? TİB'in erişim engeli getirdiği siteler nasıl belirlenmiştir ve hangi yayınlarından ötürü engellenmişlerdir? TİB'in olmayan site 'ksp-dcs.com'u engellesinin sebebi nedir?"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı